Cultura 27/02/2021

Els professionals de la dansa exigeixen que "es depurin responsabilitats" a l'Institut del Teatre

L'APdC demana que el centre obri canals perquè més víctimes d'abusos i testimonis puguin denunciar

2 min
Manifestació d'alumnes de l'Institut del teatre davant de la seu de la Diputacó de Barcelona.

BarcelonaLa junta de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) exigeix que "es depurin totes les responsabilitats" en els "casos d'assetjament sexual i d'abús de poder comesos" a l'Institut del Teatre que va destapar l'ARA. A través d'un comunicat difós aquest dissabte, i recollit per l'ACN, l'APdC ha agraït que tant la cúpula de la direcció d'art dramàtic com la directora de la institució, Magda Puyo, hagin dimitit. Segons el seu parer, el "gest contribueix a reparar els danys ocasionats tant a les víctimes com a la reputació del centre". Amb tot, l'APdC sosté que "no n'hi ha prou" i demana al centre que obri canals perquè més víctimes i testimonis puguin denunciar per "reparar els danys ocasionats i evitar que es puguin repetir fets similars en el futur".

L'APdC ha demanat a l'Institut del Teatre que "es doti de l'assessorament expert necessari per garantir protocols de prevenció i d'actuació eficients contra les violències al centre, així com de la formació necessària a tot el seu personal per garantir un espai educatiu i laboral segur que constitueixi un exemple de bones pràctiques". També ha exigit que s'informi l'alumnat i l'equip professional sobre els protocols que cal seguir en situacions com aquestes i que s'obri un procés de reparació de la memòria de l'entitat, oferint canals de denúncia a exalumnes i extreballadors.

Els professionals de la dansa han explicat que els "preocupa" que s'hagin produït casos semblants al Conservatori Professional, al Conservatori Superior de Dansa i en altres cercles del sector educatiu o laboral de les arts escèniques. Arran d'això, l'APdC ha posat a disposició de totes les persones que ho necessitin "un servei gratuït d'acompanyament psicològic i jurídic". A més, ha detallat que treballa per oferir "un directori de serveis públics i privats de referència" per "sol·licitar atenció i informació relacionada específicament amb assetjaments, abusos i violència de gènere".

stats