Cultura 26/06/2015

S'acosta el juliol: les 6 primeres cites del calendari Grec

'Vorònia', de La Veronal, serà la inauguració oficial del festival d'estiu, al Teatre Grec el dia 1

Efe
3 min
'Vorònia' de La Veronal/ EDU PÉREZ

BarcelonaMúsica, dansa i teatre obriran el proper dimarts i dimecres al Festival Grec 2015 de Barcelona, que es prolongarà fins al 31 de juliol, amb una programació atravessada per "la maldat i la revisió del passat" com a grans temes, ha explicat el director, Ramon Simó. Ha defensat que el festival sempre intenta tractar assumptes importants de l'actualitat, i que aquest any la maldat serà força present, així com la revisió del passat recent per intentar entendre què està passant: "És el que els artistes estan treballant en aquest moment i és força simptomàtic, i no només aquí". "Hi ha una consciència de l'error, que hi ha alguna cosa que no estem fent molt bé", ha considerat Simó

  1. L'obertura del festival anirà a càrrec de les bandes Obeses i Oques Grasses en una festa a la plaça Margarida Xirgu el dia 30 a partir de les 20.30 hores, que serà el tret de sortida a aquesta edició. Obeses presentarà primer el seu nou disc 'Monstres i princeses' amb la Banda Municipal de Barcelona, i la festa continuarà amb la gira 'Living in the Hol·les', d'Oques Grasses.
  2. L'1 i 2 de juliol el festival començarà amb "un espectacle petit" de l'aclamat belga Ivo van Hove, on mostrarà un dels seus treballs més íntims, 'La voix humaine', de Jean Cocteau, una proposta que es podrà veure al Mercat de les Flors a través d'una finestra que mostra com introduir-se al món de la protagonista. La companyia holandesa Toneelgroep Amsterdam torna així a Barcelona després de l'èxit de les 'Roman tragedies' i 'The Fountainhead' en una posada en escena més íntima interpretada en solitari per l'actriu Halina Reijn, que parla per telèfon amb el seu amant durant l'espectacle.
  3. La posada de llarg serà, però, la primera funció oficial al Teatre Grec, serà amb la coreografia 'Vorònia', de La Veronal. El director, Marcos Morau, ha admès que encara que comporta molta pressió inaugurar el Grec els fa molta alegria i ho farà amb un discurs –amb gran presència masculina– sobre l'infern a partir del lloc més profund de la terra. "Vorònia remet clarament a un nom metafòric per parlar d'una idea: el mal, amb temes relacionats amb l'actualitat", ha explicat Morau.
  4. El mateix dia 1, Els Joglars portaran també a la Sala Barts seva proposta 'VIP' que ja ha girat per part d'Espanya, i sobre el qual el membre de la companyia Ramon Fontseré ha explicat que planteja com l'educació actual dels nens els dóna la condició de VIPs, esdevenen reietons, i que servirà als espectadors per plantejar-se si l'educació va per bon camí: "Plantegem un problema que porta a la reflexió".
  5. El festival continuarà amb la proposta del Jamboree 'La Masia del Jazz', en què els nous valors de l'escena jazzística exhibiran el seu potencial. I a l'Antic Teatre arrenca el seu programa multidisciplinari que s'allarga tot el mes: la primera proposta coreogràfica serà 'Aquest lloc entre: Prethink and Free Action', de Bea Fernández a L'Antic.
  6. A La Seca Espai Brossa, també arrenca el 2 un dels espectacles que fan temporada: 'La tortuga de Califòrnia', de Daniela Freixas i amb direcció de Lurdes Barba.

Ramon Simó també ha opinat aquest divendres sobre el nou govern municipal, que ha donat a Berta Sureda el comissionat de cultura. "Si no correm, aquests canvis poden ser molt bons, però no cal precipitar les coses", ja que Barcelona té un govern que acaba de començar i no se li està donant els 100 dies de gràcia, cosa que requereix prudència i paciència, ha dit.

stats