Cultura 26/02/2016

Mazoni, Flamaradas i Niño de Elche, al cicle #4Raons del Prat

X.c.
2 min
Mazoni, aquí durant un concert a L’Auditori, participa al cicle #4Raons de La Capsa.

BarcelonaLa música en directe és una pràctica que va molt més enllà d’un concert. De fet, el que passa a l’escenari tot just és un pas més en un procés que comença abans i que segurament no acaba mai. Així ho entenen al cicle #4Raons, que se celebra aquest cap de setmana i el següent a La Capsa del Prat de Llobregat i que aquest any proposa quatre reunions, i també concerts, amb Sara Fontán, Flamaradas, Mazoni i Maria Arnal & Marcel Bagés amb el Niño de Elche.

#4Raons “busca trencar els protocols habituals de relació” entre els músics i el Prat. És a dir, en comptes de seguir la rutina habitual d’arribar a la sala, provar so i tocar, els músics han passat uns dies pel Prat per entendre millor on tocaran i quin és l’entorn social. A més, també s’han trobat amb alumnes de l’Escola d’Arts, amb membres del cor d’adults de l’Escola Municipal de Música i amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística. Tot plegat per compartir experiències que després es veuran reflectides d’alguna manera durant els concerts. Així va ser en edicions anteriors, en què van participar Za!, Anímic, At Versaris, Esperit! i Nico Roig.

L’edició del 2016 l’obrirà avui a les 22.30 h el projecte Flamaradas de Daniel Magallón, un músic arrelat al paisatge mig urbà i mig rural del Llobregat, com queda ben palès al disc Pasaje entre las cañas. Dissabte, a la mateixa hora i també amb una entrada de sis euros que inclou consumició, serà el torn de la violinista Sara Fontán, que interpretarà la seva experiència pratenca mitjançant la improvisació.

El cap de setmana següent es preveuen experiències igualment potents. Maria Arnal i Marcel Bagés, que estan a punt de publicar l’EP Verbena, compartiran escenari amb el Niño de Elche el divendres 4 de març, en el que promet ser una de les aliances artístiques de la temporada (serà l’únic concert a 10 euros). El cicle #4Raons el tancarà Mazoni, un músic que any rere any està demostrant que no l’espanta experimentar noves maneres de fer i sobretot de comunicar la música.

stats