Arquitectura, Art
Cultura 02/06/2015

El despatx d'arquitectes RCR inaugura l'exposició 'Papers' a l'Arts Santa Mònica

La mostra és un recull de dibuixos, esbossos i assemblatges constructius que volen donar a conèixer el procés creatiu de les seves obres, i compta amb la col·laboració d'Isaki Lacuesta

Ara
1 min
'Mur Murs', d'Isaki Lacuesta

BarcelonaL'Arts Santa Mònica acull l'exposició 'Papers', del despatx d'arquitectes RCR, que mostra una extensa col·lecció d'esbossos, dibuixos i papers diversos amb l'objectiu de donar a conèixer el treball i el procés creatiu de la companyia des d’un punt de vista singular.

Segons explica el grup, la companyia ha organitzat un recorregut que gira al voltant de les aiguades de tinta "com a esbossos expressius de conceptes i primeres idees", una tècnica que ha tingut un paper primordial en la projecció dels seus projectes.

L'exposició, que mostra les creacions de RCR des de l'inici a través dels esbossos i els dibuixos preparatoris, també compta amb el que ells anomenen "exfoliacions", assemblatges constructius de fusta i acer "que fixen l'atenció en un detall". La mostra exposa el procés creatiu que ha anat configurant la materialització dels projectes de la companyia, des de les seves primeres obres, de l'any 1987, fins a alguns dels més emblemàtics com l'espai públic del teatre La Lira, de Ripoll (2003-2011), el museu Soulages, a Rodez (2008-2014), o la mediateca Waalse Krook, a Gant (2010-), així com projectes que encara no s'han dut a terme.

La mostra també compta amb la col·laboració d'Isaki Lacuesta, que ha creat una obra audiovisual que complementa els dibuixos i esbossos de RCR. 'Papers' estarà oberta al públic des de 19 de maig fins el 13 de setembre.

stats