COLLITA DE POP 2011
Cultura 18/02/2011

El retorn de Manel: 15 de març!

El segon treball del quartet de pop barceloní Manel ja té data de sortida. El 15 de març veurà la llum 10 milles per veure una bona armadura , i ja no hi ha entrades per als primers concerts de presentació.

Marta Salicrú
3 min
Amb armadura Fins i tot els fans més incondicionals de Manel devien estar farts d'aquella foto del quartet amb les cadires i el matalàs, amb Guillem Gisbert sempre amb pantalons curts. Aquesta és la nova imatge de la banda, amb l'armadura per la qual estan disposats a fer 10 milles.

Barcelona.Si dilluns la xarxa treia fum davant la notícia de la data de sortida del nou disc de Radiohead, que veurà la llum en format digital dissabte, ahir els fans de Manel deixaven comentaris nerviosos a www.facebook.com/manelweb . La data del llançament del segon disc de Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé havia de fer-se pública la mitjanit de dimecres a dijous. Però havia arribat el dijous i res. Només un breu missatge que animava a estar atents a la pantalla perquè la informació desitjada s'anunciaria "en breu".

"Si no he mirat aquesta pàgina 700 vegades no l'he mirat cap", deia un dels comentaris. "Que no ho havíeu d'anunciar aquesta matinada? Estem esperaaaaant!", deia un altre. "Bé, seguirem esperant!!! Va, home, va! No trigueu gaire, sisplau!", demanava un. "Visc amb la por de no poder saber-me les cançons del nou disc per al concert del Bartrina de Reus", es lamentava un altre. Però finalment, la matinada passada, deu minuts després de la mitjanit, Manel van revelar la cobejada informació: el seu segon disc sortirà el 15 de març i es dirà 10 milles per veure una bona armadura .

Tots els detalls

Arnau Maymó, cap de premsa de Manel (i germà de Martí Maymó), explica a l'ARA que entre el grup no hi ha ni la meitat de nervis que entre els fans. "Estan tranquils, amb moltes ganes que surti i que agradi", afirma, i afegeix que a ell el disc "li agrada molt". Maymó nega que el grup hagi fet gruar els seus fans al voltant de la data de sortida del nou disc com una estratègia per crear expectació. No es tractava tant de fer-los patir com de tenir tots els "detalls tancats" abans de difondre cap informació sobre l'àlbum, diu, que finalment publicarà el segell català Discmedi amb la multinacional Warner.

Maymó explica que el disc s'ha enregistrat a Can Sons, el nou estudi de gravació que Arnau Vallvé comparteix amb Aleix Sans, l'encarregat de gravar el nou àlbum. Com ja van fer amb el seu celebrat debut, Els millors professors europeus (2008), el nou treball se l'han produït ells mateixos i l'ha mesclat Ferran Conangla, de Nómada 57, l'estudi en què van gravar el primer disc. De les cançons de 10 milles per veure una bona armadura encara no se'n pot dir res (ni quantes n'hi haurà ni si s'assemblaran o no a les del primer), però segons la web de Nómada 57, al novembre passat Manel hi van ser per gravar-hi un cor de 25 persones per al nou disc.

La informació al voltant de com serà la portada de 10 milles per veure una bona armadura també és estrictament classificada. Però el nou disseny de la seva web, des d'on fins fa poc encara es podia descarregar de manera gratuïta la nadala El 25 de gener i que havia estat fora de servei durant les hores prèvies a l'anunci de la data de sortida del disc, avança, segons Maymó, l'aspecte que tindrà el nou àlbum.

Sense entrades

Si bé Manel no estan nerviosos per saber si el públic trobarà o no que el seu segon treball està a l'altura del primer, sí que "tenen moltes ganes de tocar en directe", afirma Arnau Maymó. El cap de premsa del grup diu que els Manel "estan molt concentrats assajant les noves cançons perquè mai les han testat en directe". L'atapeïda agenda de la llarga gira d' Els millors professors europeus , amb més d'una vuitantena de concerts per tot Catalunya, no va permetre al grup fer cançons noves per avançar-les al final de la gira, que va acabar amb un doble concert al Palau de la Música amb totes les entrades venudes.

La gira de presentació de 10 milles per veure una bona armadura va pel mateix camí. Començarà el 26 de març al Teatre Bartrina de Reus i continuarà al Teatre Clavé de Tordera (1 d'abril), a L'Atlàntida de Vic (8 d'abril), al Teatre Cirvianum de Torelló (14 d'abril) i a l'auditori de Girona (28 de maig). Ja s'han exhaurit les entrades per a tots els concerts, fins i tot el de Girona, tot i coincidir amb la final de la Champions . El grup encara no ha confirmat cap data a Barcelona però Maymó afirma que "s'anunciaran aviat".

De tots els comentaris al Facebook de Manel, ahir n'hi havia un que resumia el perquè de tots aquests sold out : "El CD més esperat en anys!", deia. I és que, amb permís dels mallorquins Antònia Font -que publicaran el primer disc amb material inèdit després de cinc anys al maig-, el segon treball de Manel és més que el disc més esperat de la temporada a Catalunya. La gent es mor per sentir-lo en directe abans fins i tot de sentir-lo.

stats