Cultura 18/07/2016

La retrospectiva de Toni Catany a La Pedrera tanca amb 122.000 visitants

La pròxima exposició temporal de la Fundació Catalunya La Pedrera estarà dedicada a l'escultor basc Jorge Oteiza. A Barcelona també es poden veure les exposicions de Vivian Maier a la Fundació Colectania, la de Bruce Davidson a la Fundació Mapfre i la de Philip Halsman al CaixaForum

Ara
2 min
Toni Catany: una celebració de  la vida i els sentits a la Pedrera

BarcelonaLa primera retrospectiva del fotògraf mallorquí Toni Catany, que va tancar les portes diumenge a La Pedrera, ha rebut 122.000, una xifra que els responsables de la Fundació Catalunya La Pedrera consideren "molt satisfactòria".

Els comissaria de la mostra, que portava per títol 'Toni Catany. D'anar i tornar' i que va obrir el 15 de març, van ser Toni Garau, estret col·laborador de l'artista i Alain D’Hooge, galerista i expert en la seva obra. Tots dos són patrons de la Fundació Toni Catany. De les 160 obres que la formaven, un 70% eren inèdites i provenien de la sèrie de llibres amb què l'artista va classificar el seu llegat.

"Aquesta visió que va del que és local al que és universal, que passa des de Llucmajor fins a la Mediterrània, es va ampliant al llarg del temps i passa pel mar del Carib, i des d’aquí se’n va a l’Índia i des d’aquí al Sud-est Asiàtic", diu Toni Garau de la mirada del seu amic.

ROSTRES, LLOCS I OBJECTES  1. A l’illa Margarita, 1996. Polaroid transportada. 2. Calcuta, l’Índia, 2011. 3. Cossiol núm. 5, 1985. 4. Natura morta núm. 88, 1985.

A més del balanç de la retrospectiva de Toni Catany, la Fundació Catalunya La Pedrera ha fet públic qui serà el protagonista de la seva pròxima exposició temporal: Jorge Oteiza. La mostra de l'escultor basc es podrà veure des del 27 de setembre fins el 30 de gener.

Barcelona rep grans noms de la fotògrafia contemporània

La retrospectiva de Toni Catany ja tancat les portes, però els amants de la fotografia encara tenen l'oportunitat de visitar més exposicions de fotografia a Barcelona. La Fundació Foto Colectania té en cartell l'exposició de la nord-americana Vivian Maier, un dels grans descobriments dels darrers anys. La Fundació exposa el llegat d'un dels grans noms de l'Agència Magnum, Bruce Davidson i el CaixaForum acaba d'inaugurar una gran retrospectiva de Philip Halsman.

01. Vivian Maier. Autoretrat, Nova York, 1952. 02. Chicago, 1960.

A més, encara segueix en actiu la nova edició del festival de fotografia documental DOCfield. Un de les exposicions, de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, està dedicada als grafitis subversius de la Transició.

stats