Cultura 22/12/2011

Els galeristes homenatjaran a Richard Hamilton, pare del 'pop art'

El guardó honorífic dels premis organitzats per les quatre associacions de galeries catalans és per l'artista britànic, desaparegut el passat setembre

Ara
2 min
Richard Hamilton, pare del 'pop art'

BarcelonaLes quatre associacions de galeries catalanes (el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, l'Associació Art Catalunya, l'Associació Art Barcelona i l'Associació de Galeristes Independents de Catalunya) han decidit donar el guardó honorífic dels Premis GAC a Richard Hamilton, desaparegut el passat setembre. Hamilton està considerat com el pare del 'pop art' i l'artista britànic més important del segle XX, va mantenir una llarga relació amb Catalunya. Tenia casa a Cadaqués, era un dels comensals privilegiats d' El Bulli i va ser un dels artífexs del llibre sobre la cuina de Ferran Adrià. Exposava regularment a la Galeria Cadaqués d'Huc Malla, i el 2003 el Macba li va dedicar una retrospectiva. El guardó honorífic, que serà entregat el 31 de gener al Macba dins la V Nit del Galerisme vol reconèixer l'aportació de Hamilton al món de l'art i la seva relació amb les galeries catalanes.

Els Premis GAC tenen com a objectiu difondre les galeries d'art com a element fonamental del mercat artístic i de promoció dels artistes, així com reconèixer els agents que han destacat per la seva aportació al món de l'art i el galerisme de Catalunya, contribuint així a la seva projecció internacional. Els guardons són una cita anual amb tots els sectors de la vida cultural catalana vinculats a l'art i al galerisme, i es divideixen en set categories: premi a la galeria per la seva trajectòria, a la galeria jove per la seva projecció internacional, al col·leccionisme, a la crítica d'art, al mitjà de comunicació, al comissariat d'exposicions i l'artista per la millor exposició en galeria.

stats