CINEMA
Cultura 14/01/2012

Ricky Gervais avisa per als Globus d'Or: "Em van dir que puc dir el que vulgui"

L'humorista es deixa anar en una divertida entrevista a 'Esquire': "Hollywood és cada vegada més conservadora i reaccionària perquè ja no hi ha art". "Mai no em deixaran presentar els Oscars, ni ho haurien de fer"

Laura Serra
2 min
Gervais / ESQUIRE

BarcelonaAquesta nit se celebra la cerimònia dels Globus d'Or i, més enllà dels nominats, l'estrella de la gala ja és a hores d'ara el presentador, Ricky Gervais. Mentre la televisió es planteja emetre la cerimònia amb 6 segons de retard per poder tallar els seus probables improperis, l'humorista assegura en una entrevista a Esquire que té el suport dels organitzadors. "El primer cop vaig demanar: 'Puc dir el que vulgui'? I em van dir que sí. El segon vaig demanar: 'Puc demanar el que vulgui?'. I em van dir: 'Sí'. Els Oscars no crec que s'ho puguin permetre. No crec que confiïn en mi. Ni ho haurien de fer. No sóc un llop amb pell de xai: sóc un lloc amb pell de llop", diu l'humorista.

Després de la polèmica de l'any passat per les bromes de mal gust que va gastar contra les grans celebritats del planeta, assegura que es reafirma en tot. "No hauries de demanar perdó pel que volies fer. Pots demanar perdó per coses que fas amb 15 anys, però no amb 50. La gent confon el subjecte de la broma amb l'objecte de la broma, i poques vegades són el mateix. Agafem-ho amb perspectiva: són la gent més rica i privilegiada del món. L'ofensa es rep, no es dóna. És una elecció".

Per Ricky Gervais, Hollywood s'està convertint cada vegada en més reaccionària i conservadora amb els anys, perquè ja no hi ha art. "L'art pateix, a Hollywood. L'HBO va agafar l'art de Hollywood i els va posar a la pantalla, com a The wire".

Per demostrar que no s'arronsarà per evitar les crítiques dels companys, quan explica per què és ateu i recorda l'acudit irreverent que va fer dient "gràcies a Déu per fer-me ateu"', etziba: "Era un atac a tota aquella gent que dóna les gràcies a Déu perquè guanyen un premi. Com d'arrogant és això? Hi ha guerra i fam i Déu existeix. 'Saps què, Bullock? Escriu-te un discurs. No diré res, Sandra, però escriu un speech'. És tot el que dic".

stats