Art
Cultura 30/03/2020

Roben un quadre de Van Gogh d'un museu holandès tancat per coronavirus

La pintura, 'Jardí de primavera', estava en préstec al centre d'art Singer, a Laren

Ara
1 min
El quadre 'Jardí de primavera' de Vincent Van Gogh, robat  d'un museu holandès

BarcelonaEl confinament a causa del coronavirus l'han aprofitat uns lladres per robar el quadre Jardí de primavera de Vincent van Gogh, que era al Museu Singer de Laren, als Països Baixos. El museu estava tancat temporalment respectant les mesures dictades pel govern holandès.

Segons ha explicat a la premsa el director del museu, Jan Rudolph de Lorm, els lladres hi han entrat aquesta matinada forçant i trencant la porta de vidre exterior. El museu no ha confirmat si s'han endut cap altra obra a més de la pintura de Van Gohg, que era a Laren en préstec: l'havia cedit el Museu Groninger per a una exposició del centre que conserva la col·lecció de William i Anna Singer. "Estic commocionat i molt enfadat. És un cop per al Museu Groninger, per al Museu Singer i per a tots nosaltres", ha dt el director, tal com recull Efe.

Jardí de primavera va ser pintat la primavera del 1884, quan Van Gogh estava vivint amb els pares a Neunen, on el pare feia de pastor de la parròquia. De fet, el jardí de la pintura és el de la vicaria.

stats