Música
Cultura 02/03/2018

Un Cap Roig amb Sting, Maná, Joan Baez i Luis Miguel

El cartell de festival també inclou Loquillo, Taburete, Roger Hodgson i Bryan Ferry

Xavier Cervantes
2 min
Sting durant el concert al Sant Jordi Club l'any 2017

BarcelonaLa promotora Clipper’s organitza el Festival de Cap Roig des del 2012, i any rere any s’ha mantingut fidel a una línia artística que privilegia estrelles internacionals més avalades pel passat que pel present i sobrades d’experiència. És el cas de Sting, Roger Hodgson, Maná i Bryan Ferry, tots ells en la programació de la divuitena edició, que inaugurarà el mexicà Luis Miguel el 13 de juliol i que tancarà el 22 d’agost l’italià Andrea Bocelli, que l’any passat va haver de cancel·lar la seva presència al festival empordanès. L’altra característica de Cap Roig és la fidelitat de Clipper’s a determinats artistes espanyols i catalans que han actuat una, dues, tres i fins i tot quatre vegades en les sis últimes edicions. Enguany visiten novament el festival Rosario (quatre presències des del 2012), Hombres G, Antonio Orozco, Sergio Dalma, Luz Casal, Pablo López, Manolo García, Macaco i Els Catarres.

Segons el director del festival, Juli Guiu, el cartell té “un equilibri eclèctic” que busca obrir “el ventall de públics”. “És una línia eclèctica que ens agrada seguir des de fa set anys i que ens està donant bon resultat”, diu Guiu sobre una manera de programar que l’any passat va aconseguir més de 46.000 espectadors. Repetir aquest èxit de convocatòria és el que persegueix un festival amb un pressupost de 4,1 milions d’euros i que té com a patrocinador principal la Fundació Bancària La Caixa.

En el capítol internacional, i a més dels artistes ja citats, hi haurà presència d’artistes de l’òrbita anglosaxona com ara el cantautor folk Damien Rice, James Blunt, el grup Texas i la cantautora Joan Baez, que està embarcada en la seva gira de comiat dels escenaris, i d’altres de llatinoamericans com els colombians Juanes i Morat. Pel que fa al pop-rock d’aquí, s’estrenaran a Cap Roig Jarabe de Palo i Loquillo. El cartell es completa amb els concerts de Taburete (el grup liderat pel fill de Luis Bárcenas), Joan Dausà i Antonio José i els espectacles familiars del Mag Lari i Dàmaris Gelabert.

Les entrades per al festival es posaran a la venda dilluns amb diferents preus. Els concerts més cars són el d’Andrea Bocelli (de 260 a 365 euros) i el de Luis Miguel (de 250 a 350 euros), i els més barats, el d’Els Catarres (de 20 a 30 euros), el de Joan Dausà (de 20 a 35), el d’Antonio José (de 20 a 50) i els de Loquillo, Morat, Jarabe de Palo i Damien Rice (de 30 a 55).

Al marge del festival, La Caixa té previst que al setembre comenci la construcció d’un auditori dins el castell de Cap Roig per “acollir debats i diàlegs intel·lectuals -tal com va explicar ahir el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró-. Volem que Cap Roig creixi i que el castell tingui un vessant en el debat intel·lectual”, va dir Giró.

stats