Música
Cultura 16/09/2019

Rosalía actuarà al Palau Sant Jordi el 7 de desembre

L'artista de Sant Esteve Sesrovires també farà concerts a Madrid i Londres

X.c.
2 min
Poder i glòria amb Rosalía al Primavera Sound

BarcelonaPas a pas. Ara toca assaltar els grans recintes sense l’aixopluc d’un festival. Rosalía actuarà al Palau Sant Jordi de Barcelona el 7 de desembre i al WiZink Center de Madrid el 10. És a dir, dos espais amb un aforament de 15.000 persones. Així tancarà l’artista de Sant Esteve Sesrovires la gira de 2019 associada a El mal querer (Sony), el disc que va publicar el novembre del 2018. Live Nation, la promotora d’aquestes actuacions, també té programat un concert de Rosalía el 5 de desembre al O2 Brixton Academy de Londres, que té capacitat per a prop de 5.000 persones.

Fins ara Rosalía ha defensat El mal querer sobretot en festivals, tant a Amèrica com a Europa. “Tenia ganes de viure l’experiència de fer un espectacle amb una infraestructura gran, amb dansa i una intenció visual darrere que donés suport a les cançons. I els festivals m’han permès poder-ho fer amb més facilitat”, explicava Rosalía abans del concert al Primavera Sound de l’1 de juny. Per això va triar fer primer festivals, un format amb avantatges econòmics i amb menys riscos que una gira pròpia. “Però més endavant m’agradaria poder fer una gira, la meva pròpia gira”, afegia. Els dos concerts de Barcelona i Madrid, i el de Londres, no són exactament una gira, però sí un bon indicador del camí que seguirà l’autora de Fucking money man en els pròxims mesos.

Doble concert a Austin

La temporada festivalera de Rosalía acabarà amb dues actuacions a l’Austin City Limits Music Festival de la capital de Texas els dies 6 i 13 d’octubre, on comparteix cartell amb artistes i grups com Billie Eilish, Guns N’Roses, Childish Bambino, Cardi B, The Cure, Thom Yorke i Robyn, entre molts d’altres. Després tocarà perfilar els directes de Londres, Barcelona i Madrid, que necessàriament hauran de ser més llargs que els concerts en festivals. I considerant la productivitat de Rosalía, és possible que abans del desembre publiqui alguna cançó nova. No seria estrany, atès el que ha fet des que va aparèixer El mal querer. Després del llançament del disc ha publicat l’homenatge al reggaeton Con altura (amb J. Balvin i El Guincho), Aute cuture, les dues parts de Fucking money man (la rumba catalana Milionària i Dios nos libre del dinero ) i la col·laboració amb Ozuna Yo X ti, Tu X mí. Algunes ja les ha incorporat al directe, a més de la col·laboració amb James Blake Barefoot in the park.

Les entrades per al concert al Palau Sant Jordi es posaran a la venda el divendres 20 de setembre a les 10 h al web de Live Nation. El preu de les entrades va dels 32 als 73,50 euros. Les de pista, 48,50 euros.

stats