CÒMIC
Cultura 24/10/2012

Bola de drac, Porco Rosso, Hiro Mashima i Ferran Adrià, protagonistes del Saló del Manga

El certamen es traslladarà de l'1 al 4 de novembre a la Fira Barcelona per seguir creixent i arribar als 70.000 visitants

Efe/ara
2 min
'Porco Rosso' de Hayao Miyazaki

BarcelonaEl Saló del Manga se celebrarà aquest any per primera vegada a la Fira Barcelona i abandonarà la seva tradicional seu de la Farga de l'Hospitalet per poder absorbir l'increment de públic que es produeix any rere any, segons que ha dit avui el director del saló, Carles Santamaría. Santamaría ha destacat que el nou emplaçament del saló permetrà passar dels 11.000 metres quadrats de la Farga als 17.000 del Palau 2 de La Fira Barcelona Montjuïc. D'aquesta manera, els organitzadors esperen poder absorbir l'increment de públic, que aquest any calculen que serà d'un 10% i arribarà als 70.000 visitants.

La XVIII edició del saló, que tindrà lloc entre l'1 i 4 de novembre, girarà entorn a l'eix temàtic de la gastronomia japonesa i comptarà amb diverses exposicions commemoratives amb motiu del vintè aniversari de l'edició del manga 'Bola de Drac' a Espanya i els vint anys del film 'Porco Rosso'.

La nova seu permetrà, per exemple, que en interior del recinte "hi hagi deu restaurants japonesos i no només un, com hi havia fins ara", ha afegit Santamaría. Precisament, la gastronomia japonesa és el tema central de la divuitena edició del Saló del Manga de Barcelona, que comptarà amb la presència de dues estrelles dels fogons com l'espanyol Ferran Adrià i el nipó Hiroyoshi Ishida.

Adrià i Ishida oferiran una classe magistral en què tots dos analitzaran els llaços entre la cuina del Japó i el Mediterrani, amb les vinyetes de "Mibu - elBulli" com fil conductor, un còmic que recull l'intercanvi culinari que van realitzar els dos xefs durant una estada al restaurant de Cala Montjoi el 2003. Els amants del manga també podran posar a prova les seves aptituds culinàries en els tallers de cuina que s'impartiran al saló de la mà d'alguns dels xefs japonesos més reconeguts de Barcelona, com Hideki Matsuhisa (Koy Shunka) o el mestre pastisser Takashi Ochiai (Pastisseria Ochiai).

Un altre dels protagonistes del Saló del Manga serà el llargmetratge de Hayao Miyazaki, 'Porco Rosso', al qual els organitzadors rendiran homenatge amb una exposició titulada 'Porco Rosso. 20 anys de vol'. També una mostra titulada 'Fashion Cosplay' reunirà exemples de la varietat de vestits que realitzen els aficionats a disfressar-se de personatges de ficció, també anomenats cosplayers. L'organització pretén fer el rècord 'guiness' el dia de la inauguració del saló, data en la qual ha convocat a tots els aficionats a 'Bola de Drac' i al 'cosplay' –aficionats a disfressar-se dels seus personatges favorits– a vestir-se com els personatges d'aquest popular manga.

Entre els convidats al saló cal destacar la presència del mestre Hiro Mashima, autor de 'Fairy Tail', un manga que s'ha publicat en 23 països.

stats