Teatre
Cultura 10/06/2014

La Sala Barts respon a 'La llamada' i acull tres funcions del musical

El muntatge, escrit i dirigit per Javier Ambrossi i Javier Calvo, es representarà dues vegades el 20 de juny i una tercera el 22

Ara
2 min
Una escena del musical 'La llamada', que es representarà a la Sala Barts el 20 i 22 de juny

BarcelonaLa Sala Barts acollirà tres funcions del musical 'La llamada': dues el 20 de juny i una el 22. L'obra està escrita i dirigida pels actors Javier Ambrossi (conegut per la sèrie de Telecinco 'Sin tetas no hay paraíso') i Javier Calvo (Fer a 'Física o Química'). Els dos van estrenar-se en la creació teatral el 2012 amb 'Windsor, una historia de amor en llamas'. A 'La llamada' compten amb actrius com Belén Cuesta, Gracia Olayo, Anna Castillo o Macarena García, premi Fotogramas de Plata a la Millor Actriu de Teatre.

L'espectacle, que arriba per primera vegada a Barcelona de la mà de la productora El Terrat, s'ha representat prop de 100 vegades arreu d'Espanya i també a l'estranger. "Barcelona era el repte més gran: cap de nosaltres és d'aquí, només l'Anna Castillo", ha explicat Javier Calvo.

L'obra, tenyida de referències a 'Sister Act', aborda la història de María (Macarena García), una adolescent que viu a un campament cristià de Segòvia. Ella i la seva amiga Susana (Anna Castillo) comparteixen una passió secreta: ballen 'electro latino' amb el grup Suma Latina. Els dubtes i la por al canvi envaeixen María quan Déu comença a aparèixer cada nit i li canta cançons de Whitney Houston.

Un èxit inesperat

'La llamada' es va estrenar el maig de 2013 al Teatre Lara de Madrid. "Vam dir-li al director del teatre que teníem un gran projecte –ha explicat Calvo– i vam insistir molt. Aleshores, el director ens va oferir representar l'obra al 'hall' durant dos dies, i els dos dies va omplir-se". Davant aquest èxit inesperat, van passar a representar-la a la Sala Gran des d'octubre a gener. "És el més bonic que m'ha passat a la vida", ha assegurat Calvo.

Ambrossi, per la seva banda, ha definit 'La llamada' com un musical "modern i estrany" que "no s'assembla a cap altre que s'hagi fet". Per ell és, sobretot, una "comèdia molt divertida, molt espanyola, amb un humor molt d'aquí".

"Whitney Houston és la veu de Déu"

L'actriu Belén Cuesta ha apuntat que 'La llamada' és una obra "que no està enfadada amb ningú, tampoc amb l'Església". De fet, Calvo ha explicat que a Valladolid van anar a veure-la cinc monges i "van sortir encantades". "Quan arriba el número final, la cara dels espectadors és d'èxtasi: l'obra és una bombolla d'optimisme i bon rotllo", ha afegit.

"Volíem un musical tal i com nosaltres el concebem: hipernaturalista, amb cançons justificades", ha explicat Ambrossio. "El fet de triar Whitney Houston... Bé, és que Houston és la veu de Déu!", ha sentenciat Calvo.

Després de les tres funcions a Barcelona, la companyia té previst marxar a Mèxic, on també han comprat els drets d'autor. El setembre tornaran al Teatre Lara de Madrid.

stats