La Salle investigarà la denúncia d'abusos de l'escriptor Alejandro Palomas

El centre condemna els fets i expressa la "màxima repulsa i aflicció" pel que va succeir

2 min
Alejandro Palomas

BarcelonaDesprés que l'escriptor Alejandro Palomas declarés que va patir abusos de petit al col·legi La Salle de Premià, el centre ha manifestat que ja ha activat el protocol per analitzar el cas i investigar què va passar amb el germà L., a qui Palomas denuncia per haver abusat d'ell quan tenia 8 i 9 anys. En un comunicat remès a l'ARA, l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (Salle) deixa clar que es condemnen els fets denunciats per l'escriptor català i traslladen la "voluntat de suport a la persona afectada" així com s'assumeix "la responsabilitat" que li pertoca a la institució.

La Salle pretén remarcar que els protocols que hi ha actualment al centre no "permetrien que uns fets semblants als coneguts passessin avui". La institució, partint del respecte per "la presumpció d'innocència" del germà acusat, vol expressar la "màxima repulsa i aflicció pel que va succeir" a mitjans dels anys 70, quan Palomas estudiava al col·legi, i alhora "demanar perdó pel patiment sofert". El centre obrirà un procés per aclarir els fets i ho durà a la Fiscalia si és procedent. "Ni de lluny ens neguem a investigar ni busquem la via d'escapament del sobreseïment o la desestimació de les pretensions reparadores", diu La Salle.

Alejandro Palomas, premi Nadal del 2018 amb la novel·la Un amor, va decidir fa unes setmanes que necessitava explicar obertament el que havia patit quan era un nen i convertir-se en una cara visible de la lluita contra els abusos infantils. En diferents actes i entrevistes havia explicat els fets públicament, però sempre es trobava que la gent evitava preguntar. Un silenci que no entenia i que l'ha portat als seus 54 anys a denunciar l'assetjament, els abusos i l'agressió sexual que va patir durant la infància. Palomas s'ha mostrat molt crític també amb el silenci de l'Església i la incapacitat d'afrontar aquest tema de manera valenta.

stats