Cultura 08/05/2016

El Saló del Còmic bat el rècord de visitants

L'assistència als recintes de la Fira a Montjuïc arriba a les 118.000 persones, cinc mil més que l'any passat

Ara
2 min
Una imatge de la 34a edició Saló Internacional del Còmic de Barcelona

BarcelonaEl Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha tancat aquest diumenge la 34a edició amb un total de 118.000 visitants, una xifra que suposa un augment de 5.000 respecte a l'edició de l'any passat.

"El creixement sostingut del saló en visitants, activitats, expositors i autors mostra que el còmic i tot el que l’envolta interessa cada cop a més gent”, explica Carles Santamaria, secretari general de FICOMIC, entitat organitzadora del saló. A més, ha assenyalat el gran èxit de les visites dels grups escolars enguany, que s’han incrementat un 30% respecte a l’any passat i ha afegit: "També han resultat molt productives les entrevistes que editors estrangers i nacionals han mantingut amb els nostres autors de cara a què puguin publicar els seus còmics".

El Saló del Còmic ha ocupat aquest any 45.000 metres quadrats del recinte de Fira Barcelona-Montjuïc. Durant els quatre dies, els assistents han pogut gaudir de grans exposicions, com Vinyetes sobre rodes, on s’ha vist el gran protagonisme dels vehicles en el còmic, la mostra d’homenatge a Francisco Ibáñez, la de superheroïnes, la de novel·la gràfica de contingut social, els nous il·lustradors i la dedicada a Luis Bermejo.

Pel que fa a les exposicions dels guanyadors de l’any passat, Santamaria destaca l'èxit de les mostres d’Enrique Sánchez Abulí, Miki Montlló i 'Las Meninas', aquesta última amb la col·laboració del Museo Nacional del Prado i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Un dels atractius de la cita és el contacte del públic amb els autors, ja sigui en les sessions de signatures, conferències o tallers. A més, cal assenyalar la llarga llista de convidats estrangers que hi han participat com Ben Bocquelet, Brian Azzarello, Cyril Pedrosa, Eleuteri Serpieri, Frank Miller, Koren Shadmi i Zerocalcare, entre d'altres.

En aquesta ocasió, els premis del Saló han reconegut la trajectòria de Josep Maria Blanco amb el Gran Premi; 'Els Fantasmes de Gaudí' d’El Torres i Jesús Alonso ha obtingut el premi a la Millor Obra; Javi de Castro va guanyar el premi Autor Revelació patrocinat per la Fundación Divina Pastora; i 'Una aventura de Spirou. El botones de verde caqui', de Yann i Olivier Schwartz, ha guanyat el guardó Millor Obra Estrangera. L’obra d’Alessandro Barbucci i Christophe Arleston, 'Ekhö. Mundo Espejo 3. Hollywood Boulevard' ha rebut el guardó a Millor Còmic Publicat a Espanya el 2015, assignat per votació popular.

stats