Ara llegim
Cultura 19/01/2012

Salvador Macip guanya el premi Carlemany de novel·la

L’autor de Blanes rep el guardó per al foment de la lectura per ‘Hipnofòbia’, una història de ciència-ficció amb un debat ètic de rerefons

Ara
1 min
Salvador Macip

BarcelonaEl metge i escriptor Salvador Macip va rebre ahir a Andorra el premi Carlemany de foment de la lectura per Hipnofòbia. El guardó reconeix la força i l’atreviment d’una novel·la de ciència-ficció. Un dels propòsits de Salvador Macip (Blanes, 1970) és demostrar que la literatura no necessita dur l'etiqueta "juvenil" per agradar als joves lectors. Rebre el premi Carlemany per al foment de la lectura li dóna la raó. Han sigut nou joves de 14 a 16 anys de tres escoles andorranes els que han decidit el resultat final d'aquest premi convocat pel govern d'Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna, i dotat amb 10.000 euros.

En el cas de Macip, el mèrit és doble perquè, en temps de vampirs i històries romàntiques, l’escriptor i metge blanenc hi ha presentat Hipnofòbia, una novel·la de ciència-ficció que obre interrogants ètics sobre el bé i el mal.

Macip, que és doctor en genètica molecular i que des del 1998 es dedica a la recerca oncològica, ha combinat la divulgació científica amb la ficció literària. El 2005 va guanyar el premi Vall d'Albaida amb la novel·la Mugrons de titani (Bromera), escrita a quatre mans amb Sebastià Roig, amb qui també va signar Ullals (La Galera, 2011), que va rebre el premi Joaquim Ruyra. Hipnofòbia la publicarà Proa al març.

stats