Cinema
Cultura 28/04/2012

'Els nens salvatges' triomfa al Festival de Cinema de Màlaga

El film de Patricia Ferreira guanya els premis a millor pel·lícula, millor guió, millor actor (Àlex Monner) i millor actriu de repartiment (Aina Clotet)

Ara
2 min
'Els nens salvatges'

BarcelonaLa bona rebuda que va tenir la producció catalana 'Els nens salvatges' feia pensar que s'enduria algun premi. I al final han sigut quatre: millor pel·lícula, millor guió, millor actor (Àlex Monner) i millor actriu de repartiment (Aina Clotet). El jurat del Festival de Cinema de Màlaga ha reconegut la bona feina de la directora Patricia Ferreira a l'hora de reflectir el món des del punt de vista de tres adolescents interpretats per Àlex Monner ('Herois', 'Polseres vermelles'), Maria Comas ('Pa negre') i Albert Baró ('El cor de la ciutat').

Rodada a Barcelona i Sevilla 'Els nens salvatges' és, segons Ferreira, "una defensa absoluta dels joves i una crida d'atenció per als adults". La pel·lícula és una aventura juvenil i una història d'amistat entre tres adolescents que interpreten els joves Munner, Comas i Albert Baró, i que també compta amb Aina Clotet, Clara Segura i Emma Vilarasau. La pel·lícula s'estrenarà el 6 de juliol.

El jurat del festival –Gonzalo Suárez, Raúl Arévalo, Enrique Brinkmann, Inma Cuesta, Isona Passola, Goya Toledo i Iván Trujillo– ha concedit el premi especial a 'Carmina o revienta', de Paco León, que també s'ha endut el premi del públic i de millor actriu (Carmina Barrios). El guardó a la millor direcció ha sigut per a Imanol Uribe, per 'Miel de naranjas'. El premi al millor actor de repartiment l'ha guanyat Antonio Dechent, per 'A puerta fría', la pel·lícula del barceloní Xavi Puebla que s'ha endut el premi de la crítica.

Àlex Monner comparteix el premi al millor actor amb el barceloní Álvaro Cervantes, protagonista del film 'El sexe dels àngels', del director gallec Xavier Villaverde. 'El sexe dels àngels' també ha rebut el premi a la millor fotografia, signada pel barceloní Sergi Gallardo.

Podeu consultar el palmarès complet aquí.

stats