Equipaments culturals
Cultura 21/04/2013

Sant Jordi s'avança dos dies a Navarcles amb la posada en marxa de la nova biblioteca i el centre cultural municipal

El conseller de Cultura defensa que malgrat la crisi cada poble i ciutat pugui tenir la seva biblioteca

Acn
2 min
Una de les sales de la biblioteca de Navarcles

NavarclesMés d'un centenar de persones han assistit aquest diumenge a la inauguració de la nova biblioteca i centre cultural 'La Creueta' de Navarcles. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit l'acte i ha celebrat que malgrat la crisi i amb esforç, cada poble i ciutat pugui tenir la seva biblioteca. Mascarell ha convidat a tots els navarclins, i en especial els més menuts, a "fer-se seva" la biblioteca, "com si fos una part més de casa". La Biblioteca Sant Valentí passarà a tenir poc més de 1.000 m2, amb un fons de 15.000 volums. L'alcalde, Llorenç Ferrer (PSC), ha destacat que amb el nou equipament totes les entitats i organitzacions culturals del municipi s'aglutinaran en un mateix espai. Més d'un centenar de navarclins i navarclines han assistit aquest diumenge a la inauguració de la nova Biblioteca Sant Valentí i el centre cultural 'La Creueta' al municipi de Navarcles (Bages). El nou edifici, projectat per l'arquitecte Pere Santamaria, és un volum de tres plantes que s'uneix a un edifici ja existent gràcies a un gran vestíbul que connecta els diferents espais.

L'alcalde de la vila, Llorenç Ferrer, ha explicat que amb l'ampliació de l'edifici, La Creueta Centre Cultural esdevé un equipament que concentra diferents iniciatives culturals i, a l'hora, suposa un estalvi en despeses de gestió i "multiplica les relacions humanes entre els usuaris que hi fan activitats". En una primera fase s'hi va ubicar l'Escola de Música i el Teatre Auditori. En la segona fase s'hi ha traslladat la Biblioteca Sant Valentí i un hotel d'entitats.

Més de quatre dècades d'història

La Biblioteca Sant Valentí va ser creada l'any 1970 i estava ubicada en un espai que se li havia quedat petit. Amb el trasllat la biblioteca passa a tenir 1.012 metres quadrats distribuïts entre la planta baixa i la primera planta de l'edifici. A la planta baixa hi ha la zona infantil, la zona d'acollida amb l'autoservei de préstec, l'àrea de música i imatge, i l'àrea de diaris i revistes. A la primera planta s'hi troba el fons general i els espais de suport i formació. La biblioteca compta amb un fons de 15.200 volums, 2.200 audiovisuals, 50 subscripcions a revistes i cinc diaris.

Ferrer ha explicat que el cost total de l'equipament ha estat de 2'9 MEUR, d'uns 3'8 MEUR pressupostats inicialment. El batlle ha destacat que la situació general de crisi ha permès 'ajustar' els costos de l'obra. La Generalitat ha aportat 1 MEUR a la biblioteca.

stats