Sant Jordi 2013
Cultura 21/04/2013

L'Ajuntament de Barcelona aposta pel passeig de Sant Joan per celebrar el Sant Jordi

En aquesta via s'hi concentraran els nous segells editorials, els còmics i els escriptors que hagin autoeditat els seus llibres

Acn
2 min

BarcelonaEl consistori barceloní vol potenciar el passeig de Sant Joan com a nou espai emblemàtic per a commemorar el dia de Sant Jordi. D'aquesta manera, a més del passeig de Gràcia, Rambla Catalunya i les Rambles, l'Ajuntament vol ampliar l'abast de la diada més enllà del centre. En concret, en aquesta via s'ha optat per l'especialització i, a més de 131 parades de venda de roses, hi haurà 17 parades de còmics i 29 parades de llibres de nous segells editorials i d'escriptors que hagin publicat les seves obres gràcies a l'autoedició. El tram que promou l'Ajuntament és el que està situat entre l'Arc de Triomf i la plaça Tetuan, tot i que la intenció municipal és ampliar-lo a mesura que es vagi reurbanitzant.

Segons el regidor del districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, "aquesta és una gran aposta que ens plantegem com a ciutat per tal de diversificar els espais de la ciutat". A més de les parades, de les onze del matí a les vuit del vespre entre els carrers Alí Bei i Ausiàs Marc, s'hi organitzaran activitats com carpes amb llibres, còmics, jocs oberts al públic, concursos de dibuix de còmic i jocs de taula, així com tasts de sushi i menjars orientals i tallers de costura. Segons el consistori, a tot el districte de l'Eixample s'ha donat permís per a la instal·lació de 2.347 parades de llibres i roses, 332 de llibres i 2.015 de roses.

'Un gest ho canvia tot', eslògan a Ciutat Vella

Al districte de Ciutat Vella, totes les parades amb llicència lluiran un faldó amb l'eslògan 'Un gest ho canvia tot'. Com ha fet públic l'Ajuntament en un comunicat, amb aquest gest el consistori vol "fomentar una imatge unitària de la celebració i establir un control, ja que només aquells establiments que hagin recollit el permís per establir el punt de venda hauran pogut obtenir el faldó identificador". Una altra de les iniciatives del districte és que l'Ajuntament ha delimitat un perímetre que inclou el passeig central de la Rambla, els carrers que hi aboquen i les places més properes (plaça Reial i la plaça de la Vila de Madrid, plaça Joaquim Xirau, plaça Catalunya i plaça de Sant Agustí), en el qual només les floristes de la Rambla poden vendre roses.

Cada titular d'una de les 16 parades de flors de la Rambla podia demanar dues llicències més per establir dos punts de venda de roses a més de la parada del passeig, dins d'aquest perímetre. Només set titulars han fet ús d'aquesta possibilitat. A la Rambla i al seu entorn només es podran comprar flors en alguna de les 16 parades de flors del passeig o en 14 punts més establerts dins del perímetre.

stats