Cultura 23/04/2015

Els líders dels partits regalen ficció i crònica política per Sant Jordi

Artur Mas, Oriol Junquereas, Alicia Sanchez-Camacho, David Fernandez i Miquel Iceta són alguns dels polítics que recomanen novetats literàries per aquest Sant Jordi

Efe
2 min
Artur Mas en una entrevista a la BBC

BarcelonaNovel·les de ficció en català i crònica política són les recomanacions més habituals dels líders polítics per aquest Sant Jordi 2015, que es celebra a poc menys d'un més de les municipals del 24 de maig.

El president de la Generalitat, Artur Mas (CiU), recomana la biografia del periodista i escriptor de 88 anys Josep Maria Espinàs 'A ritme de temps: Notes d'una vida', i la novel·la 'Cel de plom', de Carme Martí, que narra la història i l'experiència de l'última supervivent catalana del camp d'extermini nazi de Ravensbrück, Neus Català.

Oriol Junqueras, president d'ERC, aquest Sant Jordi regala el llibre de la història del FC Barcelona: 'El Barça segrestat. Set anys intervingut pel franquisme (1939-1946)', de Ferran Espada, i el llibre d'Enric Vila 'Londres-París-Barcelona'.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha escollit 'La finestra discreta', d'Antoni Puigverd, 'La dona immòbil', de Joan Barril, 'La intel·ligència del cor', de Pax Dettoni, i 'Què és el personalisme?', d'Emmanuel Mounier.

Josep Rull, coordinador general de CDC, recomana 'Jo confesso', de Jaume Cabré, que considera com una de les obres més brillants de la literatura catalana dels últims temps.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha optat per 'El llarg procés. Cultura i política a la societat contemporània', una obra de Jordi Amat que analitza l'evolució del catalanisme des del 1937 fins avui.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, regalarà aquest Sant Jordi l'últim llibre d'Ana María Matute 'Demonios familiares', publicat el 2014, en homenatge a l'escriptora barcelonina morta l'any passat.

De la seva banda, el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, té previst obsequiar el llibre de Mossen Teodor Suau 'Més important que la meta és el camí', que el diputat popular està releyedo en aquests moments.

Entre els llibres que recomana el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, estan la col·lecció de L'Avenç i l'obra 'Barris, veïns i democràcia', de Marc Andreu, que segons la seva opinió fa una "excel·lent radiografia" de la construcció d'una ciutat com Barcelona des del "protagonisme ciutadà i veïnal" i una "profunda reflexió" de la transició".

La també coordinadora nacional ecosocialista, Dolors Camats, aconsella el llibre 'Els llunàtics', de Pep Prieto.

Pel que fa al president de Ciutadans, Albert Rivera, recomana als lectors 'Un presidente inesperado', de Manuel Campo Vidal i 'La boda de Kate', de Marta Rivera.

El diputat de CUP David Fernández recomana 'La revolta que viurem', d'Ivan Miró, 'Días y noches de amor y guerra', d'Eduardo Galeano, i 'Xavier Vinader, periodisme i compromís', de Jaume Busqué.

stats