Cultura 23/04/2015

Les parades de roses i llibres del centre de Barcelona comencen a rebre els primers compradors

Els paradistes esperen la major afluència al migdia i confien en el bon temps

Acn
2 min
Rambla Catalunya per Sant Jordi 2015 / EFE

BarcelonaLes parades de roses i llibres del centre de Barcelona ja han començat a rebre els primers compradors. Els més matiners hi han anat mentre els llibreters i floristes encara acabaven de col·locar el material als estands poc després de les vuit del matí. Els venedors ja hi eren des de les sis del matí quan han desembarcat amb les caixes plenes de llibres i roses. La Guàrdia Urbana controla que els venedors tenen el permisos. També es preparen els estands de les diferents llibreries que s'han instal·lat a Plaça Catalunya i a la Rambla on a partir de les 11 començaran a desfilar els autors. Molts mitjans de comunicació també s'han desplaçat fins al centre de la ciutat per fer els programes en directe.

Els llibreters són optimistes amb aquest Sant Jordi. Confien que el bon temps ajudarà a complir les previsions positives que ha fet el gremi. La llibreria Altaïr de Barcelona ha instal·lat una parada al capdamunt de la Rambla i hi ha portat sis palès plens de llibres "més dels que ens hi caben", ha explicat un dels venedors, Marc Camprubí. "De moment vénen a xafardejar, fan la primera presa de contacte. Però el dia arrenca i la perspectiva és bona", ha assegurat. També ho creu en Sergio Ginés, que es estudiant de psicologia però avui fa de llibreter a la parada que el pare d'un amic té a Canaletes. En el seu cas, diu que ja han venut força i que la majoria venen amb una idea feta del llibre que es volen emportar. "La gent es para, mira i compra, que és l' important". L'Helena del Castillo, ha estat de les més matineres. Ha aprofitat les hores de menys afluència per anar a buscar el llibre que vol comprar ja que després ha d'anar a la feina.

També es respira optimisme entre els floristes. La Montse Marín fa anys que ven roses a la Plaça Catalunya de Barcelona. Enguany en porta més de 250 i confia en vendre-les tots. Diu però, que la majoria espera a comprar-les a última hora i que, com sempre, la clàssica rosa vermella és la més demanada, tot i que també en té "de grogues, blaves, blanques, roses i de piti miní". Qui no ha esperat a última hora és en Jaime Robleto. Aquest jutge llatinoamericà que fa un programa d'intercanvi a Catalunya, ha comprat roses per les seves set companyes d'estudi. "És el primer Sant Jordi que visc a Catalunya, havia vingut abans a Barcelona, però això és meravellós", ha dit entusiasmat.

stats