LLETRES
Cultura 23/04/2011

Els llibreters tanquen un Sant Jordi que "ha anat raonablement bé"

"No ha estat per llançar coets, però hem resistit", ha afirmat Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters. Les previsions pessimistes s'han superat "i sobrats"

Laura Serra
1 min
Ambient de Sant Jordi al migdia / F. MELCION

BARCELONATenint en compte tots els condicionants, no ha anat tan malament. Aquesta és la percepció generalitzada d'un Sant Jordi que queia en dissabte, en Setmana Santa i en època de recessió. I a sobre, amb una previsió meteorològica dolenta. "Amb aquestes circumstàncies no positives, ha anat raonablement bé", ha dit aquest vespre Antoni Daura, president del Gremi de Lllibreters de Catalunya. El resultat final, però, si s'ha arribat als 19 milions de recaptació de l'any passat, no se sabrà fins que facin caixa. Alguns llibreters i editors, però s'ensumen una davallada. Els més alarmistes la fan arribar fins al 20%, la majoria no són tan catastrofistes. Però la lectura oficial és relativament optimista: "No ha estat un Sant Jordi triomfant com fa dos anys, no és per llançar coets, però hem resistit, i sobrats", ha dit Daura.

Segons el president del Gremi les vendes s'han concentrat a dissabte –al llarg de la setmana les vendes han estat baixes– i és cert que s'ha notat un cert trasvasament de gent cap a les comarques amb segones residències i turisme estacional. Però "el pànic que la gent desaparegués... No ha desaparegut, s'ha repartit diferent, ha costat arrencar el dia, però quan ha arrencat ho ha fet amb força", ha dit Daura.

Els propers dies els llibreters i editors podran fer balanç amb les xifres definitives, però per ara, després d'un dia assolellat i amb una riuada de gent que ha col·lapsat el centre de Barcelona i ha omplert les poblacions més importants, es respira satisfacció. Prova superada.

stats