Festival in-edit beefeater
Cultura 03/11/2012

Un documental s'aproxima de manera panoràmica a Senior i Refree

Jordi Fàbregas i Joan Simó han presentat a l'In-edit dos exemples del programa musical televisiu '33 Revolucions'

Ara / Acn
2 min
Refree

BarcelonaJordi Fàbregas i Joan Simó han ajuntat en un documental dos exemples del programa musical televisiu '33 Revolucions', que ofereix panoràmiques magistrals de Senior i Refree i quees va presentar ahir a la nit Festival In-edit. Fàbregas ha explicat que tots els episodis seleccionats exemplifiquen la perspectiva dels seus directors. Així, el del cantautor valencià Senior, que presenta una història "personal molt potent que vincula música i vida" i el de Refree, que qualifica de "músic total" i que busca aprofundir en totes les seves vessants "a través de posar-li altres personatges".

Segons Fàbregas, l'In-edit era el "marc ideal" per fer la preestrena. Els directors van enviar sis peces als responsables del festival, que van seleccionar les de Senior i Refree. "Van tirar aquests perquè són models molt diferents, el programa sobre Senior és una història molt potent que vincula la música i la vida. "És ell davant la seva història", ha explicat Fàbregas.

Personatges interessants i amb talent

Per Fàbregas, amb Senior es descobreix un personatge "molt interessant, amb molta força i poder de convicció i amb un món molt interessant a nivell musical". "Transforma i juga amb les arrels americanes de la música adaptades al valencià amb atmosferes molt maques que expliquen, a l'hora, la seva vida", afegeix.

Amb el de Refree, l'espectador s'aproxima a un personatge conegut però al que s'intenta aprofundir-ho "en totes les seves vessants posant-li altres personatges". "És un músic total", ha afegit.

Els documentals s'estrenaran el proper gener pel canal 33. En total, s'emetran 12 programes dedicats a un personatge de la música del país i amb una durada de 30 minuts. "Poden ser interessants pels que ja els coneixen però també pels que no, que descobriran personatges que el poden captivar per la música o la manera de transmetre les emocions", ha conclòs.

stats