Cultura 24/04/2018

Serrat, Scorsese i Banderas, entre els candidats al premi Princesa d'Astúries

El guanyador del premi se sabrà demà i la gala d'entrega serà a l'octubre

Efe / Ara
1 min
Serrat, Scorsese i Banderas, entre els candidats al Premi Princesa d'Astúries

BarcelonaEl cantautor Joan Manuel Serrat, l'actor Antonio Banderas i el cineasta nord-americà Martin Scorsese són tres dels 35 candidats al premi Princesa d'Astúries de les arts d'enguany. Entre la resta d'artistes que opten al premi hi ha un grup de músics brasilers que inclou Caetano Veloso, la seva germana Maria Bethania i Gilberto Gil. També opten al guardó l'arquitecte Oriol Bohigas i el cantant Rafael Martos, més conegut com a Raphael.

El jurat, que està format per quinze membres entre els quals hi ha José Lladó, Aitana Sánchez-Gijón, Joan Matabosch i Sergio Gutiérrez, es reuneix avui per debatre el guanyador del guardó. El veredicte s'anunciarà demà al migdia a Oviedo.

Els últims guanyadors

El guanyador de l'edició anterior va ser el polifacètic creador sud-africà William Kentridge, conegut pels seus dibuixos, pintures, gravats, collages, escultures i fotografies, però també per les seves incursions al teatre, l'òpera i la música.

El 2016 la guanyadora va ser l'actriu Núria Espert; el cineasta nord-americà Francis Ford Coppola el va guanyar el 2015; l'arquitecte Frank Owen Gehry el 2014; el director de cinema austríac Michael Haneke el 2013, l'arquitecte Rafael Moneo el 2012, i el director d'orquestra Riccardo Muti el 2011.

La gala dels premis

Aquest guardó serà el primer que se sabrà dels vuit que concedeix la Fundació Princesa d'Astúries. La gala d'entrega se celebrarà a l'octubre en una cerimònia presidida pel rei Felip i la reina Letícia. El premi Princesa d'Astúries de les arts es concedirà a la persona que cultivi i perfeccioni qualsevol de les manifestacions artístiques.

Els guanyadors s'enduran una reproducció d'una escultura dissenyada per Joan Miró. A més, els guanyadors rebran 50.000 euros en metàl·lic, un diploma i una insígnia.

stats