Música i cultura digital
Cultura 10/09/2020

El Sónar+D CCCB serà virtual i presencial

Hi participaran més de 140 artistes i ponents els dies 18 i 19 de setembre

Xavier Cervantes
2 min
L'artista de Veneçuela Arca participarà al Sónar+D CCCB

BarcelonaEl Sónar ha treballat tot l'estiu perquè la pandèmia no convertís 2020 en un any en blanc. La impossibilitat de celebrar el festival al juny va dur l'organització a pensar una alternativa, el Sónar+D CCCB, una iniciativa híbrida (telemàtica i presencial) que se celebrarà els dies 18 i 19 de setembre. Hi haurà tant trobades professionals relacionades amb el Sónar+D com actuacions musicals, que es podran seguir en streaming i algunes de manera presencial amb aforaments reduïts (80 persones als xous i xerrades i entre 10 i 20 persones als tallers). Tot plegat seran més de setanta activitats, com ara concerts, debats, sessions de DJ, tallers, exposicions i nous formats com videocàpsules produïdes expressament per al festival. Entre els artistes que hi participaran hi ha Arca, Maria Arnal i Marcel Bagés, Max Cooper, Ryoji Ikeda, Nicola Cruz, Morad, Ms Nina i Niño de Elche. Les inscripcions per a les activitats tant virtuals com presencials es podran fer a www.sonarplusd.com a partir del dilluns 14 de setembre a les 10 del matí.

El centre neuràlgic serà el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on va néixer el Sónar l’any 1994, però també hi ha altres espais, com la Torre d’Alta Mar, amb vistes panoràmiques de la ciutat, que acollirà sessions de DJ locals el seguiment de les quals serà exclusivament en línia, i d’altres com l’Arts Santa Mònica i Torre Barrina, a més de vuit estacions de la xarxa de metro i de nombroses peces artístiques enregistrades a Londres, Berlín, Madrid, Quito, Tallinn i Tòquio.

Arca i Maria Arnal & Marcel Bagés

El Teatre del CCCB acollirà espectacles com el d’Arca, que manté la sòlida relació amb el festival: serà la primera actuació de l’artista de Veneçuela des del confinament, i servirà per presentar Kick I, el disc en què han col·laborat Björk i Rosalía. En el mateix espai, Maria Arnal & Marcel Bagés (que diumenge inauguren el Mercat de Música Viva de Vic) hi preestrenaran l’àlbum que havien de presentar al juny. El Centre d’Arts Digitals IDEAL serà el plató de xous audiovisuals immersius com el d’Alba G. Corral amb Carles Viarnés i el de Desilence amb John Talabot. I un plató de debò, el de Betevé, acollirà l’actuació de Morad, el raper de la Florida (Hospitalet de Llobregat). La fórmula telemàtica permetrà gaudir de xous com el de Nicola Cruz des de Quito, el de Niño de Elche des de Madrid, el de Max Cooper des de Londres i els de Daito Manabe i Ryoji Ikeda des de Tòquio.

Les conferències abordaran temes com el vessant més artístic de la robòtica, la tecnologia immersiva, la intel·ligència artificial en les economies de la creativitat i la ciència amb un enfocament transdisciplinari en els camps de la bioacústica, la neurociència, el biohacking i el canvi climàtic.

stats