La soprano russa Anna Netrebko cancel·la les actuacions

Entre els compromisos de la cantant hi havia el concert del 175è aniversari del Liceu

2 min
Anna Netrebko en una imatge d'arxiu.

Barcelona"Després d'una profunda reflexió, he pres la difícil decisió de retirar-me dels escenaris fins a nou avís. Crec que no és moment per a la música i per actuar. Per tant, he decidit fer un pas enrere. Sé que el meu públic ho entendrà i respectarà la decisió", ha dit la soprano russa Anna Netrebko en un comunicat aquest dimarts. Per tant, i si no hi ha nou avís, el 3 d'abril no cantarà al Liceu en el concert del 175è aniversari del teatre de la Rambla.

Netrebko, molt pròxima a Vladímir Putin, havia explicat fa uns dies que s'oposava a la guerra. "Soc russa i estimo el meu país, però tinc molts amics a Ucraïna, i ara mateix el seu dolor i patiment em trenquen el cor. Vull que aquesta guerra s'acabi i que la gent sigui capaç de viure en pau”, va escriure Netrebko en un comunicat en què afegia que “no és just [...] obligar els artistes o qualsevol figura pública a exposar les opinions polítiques en públic i a denunciar els seus països”. Tanmateix, les protestes per la presència de la diva russa en les programacions d'algunes institucions europees l'han dut a cancel·lar les actuacions. Paral·lelament, l'Òpera de Zuric ha comunicat que no comptava amb Netrebko per a les funcions de Macbeth dels dies 26 i 29 de març. Segons ha explicat aquest dimarts Andreas Homoki, director general de l'Òpera de Zuric, el primer comunicat de la soprano, tot i valorar-lo positivament, no era prou contundent. "La nostra ferma condemna de Vladímir Putin i les seves accions i la postura pública d'Anna Netrebko són incompatibles", ha dit Homoki. Diumenge l'Òpera de Zuric va il·luminar la façana del teatre amb els colors de la bandera d'Ucraïna.

També s'ha cancel·lat l'actuació d'aquest dimecres a l'Elbphilharmonie d'Hamburg. Netrebko tampoc actuarà a l'òpera Adriana Lecouvreur a la Scala de Milà els dies 9, 12, 16 i 19 de març. I si no hi ha canvis, tampoc serà al Liceu el 3 d'abril.

stats