Cultura 11/05/2014

#SosPanotGaudí: la campanya per salvar les rajoles de Gaudí al passeig de Gràcia

Cinc estudiants d'Història de l'Art denuncien casos de robatoris de rajoles i mala col·locació d'un paviment insigne dissenyat per

Europa Press
2 min

BarcelonaUn grup d'estudiants d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona han llançat una campanya de conscienciació ciutadana contra l'espoliació i la mala col·locació d'algunes de les rajoles del passeig de Gràcia, que van ser dissenyades per l'arquitecte Antoni Gaudí, ha explicat Mariona Navarro, una de les promotores de la iniciativa.

La campanya es mou a través de les xarxes socials amb el nom: #SosPanotGaudí. Al seu blog, animen a fer una campanya de "conscienciació ciutadana" a través de Twitter i Instagram per "difondre el que està succeint amb les rajoles del passeig de Gràcia", que són robades i fins i tot estan sent objecte de subhastes a l'estranger, i fer pressió per aconseguir un canvi de la pavimentació, en el cas de les que han estat mal col·locades, ha explicat la portaveu. Els ciutadans que vulguin poden penjar imatges i adreces amb la identificació exacta del lloc on estan les rajoles mal col·locades.

"Gaudí és un referent de la nostra cultura, la nostra història i de la nostra ciutat", explica Navarro, en nom de les altres quatre joves impulsores de la iniciativa -Laura Cortés, Leticia Lladó, Ceci Milà i Carmina Baygual-, que realitzen el projecte dins del marc de la matèria Història de l'Estètica.

El panot Gaudí és un paviment per a l'exterior que es va reeditar el 1997 a partir del relleu original del mosaic hidràulic que Gaudí va crear a l'any 1904 i que fabricava Escofet. En homenatge a l'arquitecte, la ciutat de Barcelona va pavimentar les voreres del Passeig de Gràcia amb aquest model de rajola hexagonal en què el relleu es presenta invertit respecte a l'original, millorant així la seva resistència davant del desgast que comporta el seu ús com paviment d'exterior.

stats