Art
Cultura 27/04/2015

Sotheby's subhastarà a Londres dos autoretrats poc coneguts de Francis Bacon

"Sabíem que existien, però no on eren", diu un dels especialistes de la casa. Les dues obres podrien pujar fins a més de 20 milions d'euros

Efe
1 min
La pintura 'Tres estudis per a autorretrat' (1980), de Francis Bacon / SOTHEBY'S

LondresSotheby's de Londres subhastarà al juliol dos autoretrats poc coneguts de Francis Bacon que fins ara no s'havien vist en públic. L'artista va pintar aquest 'Autoretrat' el 1975, en el punt àlgid de la seva carrera després del suïcidi del seu antic amant, George Dyer. 'Tres estudis per a autoretrat' data de l'any 1980 i l'artista hi apareix les parpelles caigudes i aparentment trist perquè la mort és inevitable. Les obres van romandre sempre a la mateixa col·lecció privada i les han tret a la venda els hereus del col·leccionista.

Cada obra podria aconseguir més de 20 milions d'euros. L'especialista de la casa Oliver Parker ha explicat que la troballa d'aquests llenços "va ser un moment extraordinari", ja que tot i saber de la seva existència perquè constaven a l'arxiu fotogràfic d'una galeria de Londres, "no s'havien vist" en públic. "Sabíem que existien, però no on eren", explica Parker, que destaca "la lluminositat" de les obres.

stats