Música

Sting, Christina Aguilera, Mika i Rigoberta Bandini, les estrelles del festival de Cap Roig

El festival se celebrarà del 22 de juliol al 15 d'agost i comptarà amb Els Pets, Raphael i Taburete

2 min
Sting

BarcelonaEl festival de Cap Roig vol recuperar l'aire prepandèmic i ha fitxat tres caps de cartell internacionals com Sting, Mika i Christina Aguilera. El festival ha programat 19 concerts amb el 100% de l'aforament (2.440 persones). "Podem tornar a presentar un festival sense restriccions, en un espai renovat, una nova oferta gastronòmica i recuperant l'esperit més eclèctic i internacional", ha dit Juli Guiu, director del festival i president de l'empresa Clipper's. El pressupost d'aquesta edició del festival –patrocinat per La Caixa– és de 3,2 milions, el 60% dels quals corresponen a la contractació artística. L'espai del Village el portarà Cal Blay i s'ha d'anunciar qui s'ocuparà del restaurant. "Volem ser el top del sud d'Europa dels festivals boutique. Volem potenciar l'experiència. Esperem 100% de normalitat però ens adaptarem, si cal", ha concretat Guiu. Les entrades estaran a la venda el dilluns que ve.

Obrirà el festival el 22 de juliol el concert de Sebastián Yatra, que presentarà Dharma. Aquest any al cartell hi ha una especial presència d'artistes llatins, en concret colombians, perquè "ha donat la casualitat que són els que estan fent gira mentre que els nord-americans són molt més prudents", ha apuntat Guiu. A Calella hi actuaran també Camilo i el quartet Morat. El primer cap de setmana també hi haurà l'artista més cara del cartell, Christina Aguilera, que debuta enguany a Cap Roig presentant La fuerza i no ha actuat a l'Estat des del 2003. Al cartell només hi ha tres artistes femenines de 19 espectacles. "Busquem els artistes top del moment, sense mirar si són homes o dones", ha afirmat Guiu. Els altres dos artistes internacionals actuaran en el tram final del festival: Mika el 6 d'agost i Sting el dia 8 amb el xou My songs, que inclourà tant temes de The Police com seves en solitari.

Entre els artistes espanyols que actuaran a Calella de Palafrugell hi ha un Pablo Alborán en clau íntima, els Taburete, Dani Martín recuperant els èxits d'El Canto del Loco, Rosario amb nou disc i tot un clàssic com Raphael. De casa, hi actuarà Miki Núñez, Sergio Dalma, Stay Homas, Joan Dausà i Els Pets, que presentaran el nou disc. Tancarà el festival la cantant del moment, Rigoberta Bandini, el 15 d'agost. Entre la proposta familiar hi ha Xiula i el musical de Dagoll Dagom Bye bye monstre.

Clipper's també organitzarà aquest any un festival a la Cerdanya, el Summerfest Cerdanya, després que l'any passat es decidís posposar per la pandèmia. Competirà amb el que ja hi organitzava ConcertStudio i se celebrarà la segona quinzena d'agost, de manera que hi repeteixen alguns artistes del cartell de Cap Roig. En canvi, Clipper's, que fa "entre 400 i 500 concerts al cap de l'any", diu Guiu, ha decidit no optar a organitzar el Festival de Pedralbes, que enguany s'ha tret a concurs a última hora i organitzava fins ara ConcertStudio, que fins i tot ja té entrades venudes.

stats