PATRIMONI
Cultura 11/02/2019

El Govern declara Bé Cultural d'Interès Nacional l’obra de Subirachs a la Sagrada Família

El reconeixement inclou les escultures de la façana de la Passió, les portes de la Glòria, una escultura de sant Jordi i un bust de Gaudí

Acn
1 min
La Verònica, un dels grups escultòrics de Subirachs a la Sagrada Família

BarcelonaEl Govern ha declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) la contribució de Josep Maria Subirachs a la Sagrada Família perquè aporta un valor cultural afegit i qualitat artística a la basílica d'Antoni Gaudí i contribueix a expressar els seus valors.

L'aportació de Subirachs, que ha sigut reconeguda com a Monument Artístic, està conformada per les escultures de la façana de la Passió, les portes de la façana de la Glòria, l'escultura de sant Jordi i el semibust de bronze de Gaudí, ubicat al Museu de la Sagrada Família.

Subirachs va rebre el polèmic encàrrec de realitzar els grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família l'any 1986, i hi va dedicar més de 20 anys de la seva vida. L'obra es va considerar com la síntesi i culminació de la seva carrera.

La intervenció de Subirachs a la façana de la Passió inclou els grups escultòrics i també nombroses portes de bronze a la mateixa façana –les portes de l'Evangeli, la porta de Getsemaní, la porta de la Coronació, i els Apòstols– i a la façana de la Glòria –el Portal Major, la porta de la Primera Petició, la porta de la Segona Petició, la porta de la Tercera Petició, la porta de la Cinquena Petició, la porta de la Sisena Petició i la porta de la Setena Petició.

stats