La suggeridora
Cultura 17/06/2016

Desvirtualització a les muntanyes, herència medieval i una caloria i mitja per dibuix

Festival Inspira, Born Street Market i art a les escales del metr

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
La suggeridora

DESVIRTUALITZACIÓ A LES MUNTANYES

Aprendre astrofotografia sota el cel estrellat de Siurana de Prades. Un taller sobre la cerimònia del te al Japó i un altre de la literatura aplicada a la fotografia. Un noi que ha anat de Xile a Alaska en bicicleta i farà la seva primera xerrada sobre l’aventura. Ningú en sap els horaris i ningú en coneix el programa, però l’audiència del Festival Inspira creix any rere any. Sense edats. Tallers, xerrades, concerts, sortides a la posta de sol i bon menjar. A l’Inspira no s’hi va a dormir, però hi ha moments de calma, com llevar-se amb la sortida del sol. És la cita per als amants de la fotografia i de les muntanyes, per als que busquen quatre dies plens de creativitat. “Per a nosaltres el més important és que una nena de 8 anys, en començar l’escola al setembre, digui que l’Inspira és el millor que li ha passat a l’estiu”.

Festival Inspira

Siurana de Prades

Priorat

Del 23 al 26 de juny

EL BORN I L’HERÈNCIA MEDIEVAL

I ja en són tres. La Barcelona Born Gourmet treu al carrer 14 botigues i restaurants amb els seus millors plats per reivindicar la qualitat i singularitat de la seva gastronomia. La proposta s’estendrà a Pla de Palau, un dels espais on el comerç amb espècies i ingredients vinguts d’arreu ja bullia fa més de deu segles. El Born Street Market també vol actuar d’escut contra el turisme massiu, barat i invasiu que s’apodera de la zona especialment durant aquesta època de l’any. Tots cap al Born!

Born Street Market

Pla de Palau

Barcelona

Del 17 al 19 de juny

UNA CALORIA I MITJA PER DIBUIX

Per cada 10 graons cremem una caloria i mitja. Una misèria, vaja. Però aquestes escales no (només) són per cremar els Cornetto de nata. La fira d’art contemporani s’estrena al setembre però Swab celebra un avançament urbà decorant sis estacions de metro de la ciutat. Swab Stairs, amb el tema “paradigmes utòpics de la ciutat del futur”, ha seleccionat 15 obres d’escoles d’art i disseny d’aquí i de fora que presenten alternatives imaginatives sobre temes com l’impacte mediambiental o l’augment de la població.

SWAB stairs

Metro de Barcelona

Fins al 22 de juny

stats