CÒMIC
Cultura 26/10/2011

Una petita editorial de Barcelona es fa amb els drets dels còmics de superherois

Planeta perd la llicència de Batman, Superman i Catwoman i se la queda l'editorial ECC. A partir de l'any que ve publicaran des de zero la vida dels herois clàssics, seguint l'estratègia de DC Còmics a Amèrica

Ricard Martín
1 min
El nou Batman

BarcelonaUna petita botiga de còmics fundada l'any 1995 a Barcelona, ECC Ediciones, acaba de fer-se amb els drets per distribuir a Espanya les vinyetes de DC Còmics, la segona editorial més important del món del gènere després de la Marvel. L'han arrabassat a la totpoderosa Planeta, en una demostració dels poders paranormals i infal·libles que tenen els superherois dels còmics. ECC (acrònim d'El Catálogo del Cómic) va néixer com una botiga i es va convertir en una empresa editora que ofereix serveis a tercers (fins ara feia al packaging dels còmics de Planeta) i que factura fins a 5 milions d'euros.

ECC Edicions fa aquesta jugada just ara, quan DC Comics va decidir que, a partir del setembre passat, tornaria a començar des de zero les sèries dels seus famosos còmics per enganxar nou públic. L'estratègia ha estat un èxit fins al punt de triplicar en alguns casos les vendes de Batmans, Supermans i companyia. Al maig, el nou univers superherois arribarà a Espanya amb una selecció que arribarà al quiosc en format low cost: amb grapa i a preus populars.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats