Cultura 09/10/2020

Talent català per a un nou centre de trasplantaments a Romania

El despatx Pinearq guanya el concurs del nou Centre Integral de Trasplantaments de Cluj-Napoca

Ara
1 min
El futur  centre de transplantaments a Cluj-Napoca dialoga amb els edificis de l'entorn i amb la natura

BarcelonaEl despatx barceloní Pinearq, fundat per Albert de Pineda, l'autor del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i l'ampliació de l'Hospital del Mar, ha guanyat el concurs del nou Centre Integral de Trasplantaments de Cluj-Napoca, a Romania, un "centre altament funcional i eficient" amb el qual també volen "crear ciutat".

El futur edifici estarà ubicat en un solar al límit del Complex Hospitalari Universitari, un complex històric de la ciutat. Consisteix en una plataforma de la qual sobresurten dos volums allargats i perpendiculars que creen diferents places per connectar-se amb la retícula de l'entorn i les zones verdes com el Jardí Botànic. Del nou hospital destaca un vestíbul transparent que vol representar un punt de trobada.

La primera fase del projecte inclou la remodelació de la infraestructura tècnica, els aparcaments i els camins i l'eliminació dels afegits dels edificis històrics. En la segona es restauraran els jardins i el model de ciutat-jardí de la zona.

La llum natural i el contacte amb la natura són essencials en aquest projecte, perquè també contribueixen a la curació dels pacients: les zones públiques, les habitacions dels pacients, les sales de recuperació específiques per a pacients amb un trasplantament i els espais del personal són oberts i tenen contacte amb la vegetació.

stats