Cultura 01/09/2015

Tanca la llibreria Negra y Criminal

Paco Camarasa ho atribueix a la davallada "dramàtica" de les vendes. L'establiment, situat a la Barceloneta, va començar l'activitat el 2002

Ara
1 min
La negra poètica del llibre Paco camarasa yáñez

BarcelonaLa llibreria Negra y Criminal, especialitzada en novel·la negra, policíaca i d'intriga i dirigida per Paco Camarasa i Montse Clavé, tancarà les portes el 3 d'octubre després de 13 anys d'activitat, arran de la davallada "dramàtica" de les vendes, segons fonts de la llibreria. "Tenim molts seguidors però no clients", ha explicat un treballador a l'ARA. Paco Camarasa i Montse Clavé van organitzar una campanya de micromecenatge el 2011 que els ha permès mantenir la llibreria oberta fins ara.

A més de la seva tasca com a llibreria, la Negra y Criminal s'ha convertit en un revulsiu del gènere negre a Catalunya. Camarasa, de fet, és comissari del festival BCNegra. "Ara que la novel·la negra està més de moda que mai, Negra y Criminal tanca", han dit en un comunicat. "Ara la novel·la negra ocupa col·leccions editorials i grans superfícies, llibreries i gasolineres, però ens visiten molts pocs dels lectors que apostin per venir a la Barceloneta a deixar-se recomanar alguna raresa i endur-se l'últim Camilleri".

"Negra y Criminal es va crear amb dos llibreters il·lusionats i es tanca amb dos llibreters que seguiran tenint projectes que els il·lusionin", han conclòs.

stats