Cultura 18/02/2021

El Teatre Apolo reobrirà al març de la mà del grup madrileny Smedia

L'empresa inaugurarà l'etapa amb el musical '¿Quién mató a Sherlock Holmes?', protagonitzat per Daniel Diges

ARA
2 min
El Teatre Apolo va tancar portes el 2019 amb el musical Peter Pan.

BarcelonaEl grup madrileny Smedia, propietari de set sales a la capital de l'Estat, reobrirà el Teatre Apolo de Barcelona al març en el que serà el seu desembarcament a Catalunya. Inaugurarà la nova etapa de l'històric teatre del Paral·lel el musical ¿Quién mató a Sherlock Holmes?, un muntatge de petit format protagonitzat per Daniel Diges i creat per Félix Amador i Iván Macías que estarà en cartellera fins a l'1 de maig. També s'hi estrenarà el musical Antoine, sobre el creador d'El Petit Príncep, Antoine de Saint-Exupéry, i faran tornar a Barcelona l'espectacle de Joglars Señor Ruiseñor. Com a novetat destacada, la música en viu compartirà cartell amb els espectacles teatrals.

Els nous gestors de l'Apolo aterren a Barcelona amb un projecte de programació "variada, per a tots els públics" i amb producció pròpia, per als "365 dies de l'any". Quan li ha preguntat sobre les raons d'emprendre en aquest moment complicat el projecte, el president de la companyia, Enrique Salaberría, ha indicat a l'ACN que "els teatres són eterns" i que només hi ha "bons o mals espectacles". L'empresari ha afirmat que "no es pot tenir els espectadors en l'oblit".

Ara treballa en la posada a punt del teatre després del seu tancament el 2019, quan el gestionava Ethika Global, una etapa que va començar el 2017 i que va acabar amb diversos litigis i impagaments a prop de 200 treballadors i proveïdors, a més de l'acomiadament del director Ricard Reguant. Segons ha explicat a l'ACN el president, van "entrar" a l'Apolo el maig del 2020 i la posada a punt del teatre ha costat de moment 600.000 euros però ascendirà finalment a uns 800.000. Es dona la circumstància que l'hotel que abraça el teatre, el Barcelona Apolo de Melià, està en venda, segons va publicar l'ARA.

Smedia gestiona actualment el Teatro EDP Gran Vía, el Teatro Cofidis Alcázar, el Teatro Fígaro, el Pequeño Teatro Gran Vía, el Capitol Gran Vía, el Teatro Lara i el Teatro Real Carlos III de Aranjuez i té en cartellera d'espectacles com Fariña, el espectáculo teatral; Carlos Latre, oneman show; Escape room, una comedia, i El brujo, el alma de Valle Inclán.

stats