Cultura 07/05/2019

El Teatre Apolo tanca ofegat pels deutes

La reobertura està en l'aire i artistes com Lita Claver, Pep Sala i Ricard Reguant anuncien accions

Ara
2 min
El Teatre Apolo va tancar portes diumenge passat amb el musical Peter Pan.

BarcelonaEl Teatre Apolo va acabar la temporada 2018-2019 diumenge. No té cap espectacle a la cartellera. Segons va informar TV3, els gestors del teatre, l'empresa d'inversió Ethika Global, van anunciar-ho només uns dies abans a la desena de treballadors de la sala, que es queden sense feina. L'empresa, però, assegura que el teatre tornarà a obrir al setembre amb normalitat. Tot i això, a la seva web no tenen cap tiquet a la venda, tot i que encara hi aparegui 'Peter Pan, el musical' com si estigués en cartell.

Tot apunta que la clausura en plena temporada podria ser el final d'un nou capítol per a aquest teatre, un dels més antics (1904) i més grans (997 butaques) de Barcelona, que en els últims anys ha anat sumant damnificats. Aquest dilluns, alguns d'ells, com Lita Claver, Pep Sala, Jordi Dalmau, Ricard Reguant i diversos treballadors, han anunciat una roda de premsa per explicar la seva versió del cas la setmana que ve. Tot plegat fa pensar que el futur d'aquest teatre del Paral·lel és més que complicat.

El Teatre Apolo va canviar de propietaris el 2017. Al juliol es va anunciar la reobertura a mans d'una empresa espanyola de la qual no es va revelar el nom, amb Ricard Reguant com a director artístic. Gestionaria el teatre un grup de fora del sector, l'empresa d'inversió financera Ethika Global Real State SL. Pretenien fer musicals de gran format i obres comercials, i obrir el teatre més hores i els set dies de la setmana. La següent notícia que es va tenir, el desembre del 2018, és que l'empresa acomiadava Ricard Reguant pel seu "fracàs", és a dir, pels mals resultats comercials del teatre. També li reclamaven una elevada suma de diners com a indemnització, 500.000 euros. Al cap d'uns dies, van cancel·lar l'obra que estava en cartell, 'Sherlock Holmes'.

Ja llavors van sortir a la llum els impagaments de l'empresa amb alguns proveïdors, per exemple amb Lita Claver, 'la Maña', i el seu productor, que van fer allà el comiat de la vedet dels escenaris, 'Un reencuentro inolvidable'. Segons 'La Vanguardia', el deute és de 92.000 euros. També tenen deutes amb els actors de 'Sherlock Holmes', 4.000 euros per cap. També amb projectes anteriors com el cabaret 'Tropicana', el músic Pep Sala, el figurinista Jordi Dalmau i l’empresa de comunicació Atrevia. Tots ells tenen diversos plets oberts contra els gestors de la sala.

stats