Cultura 28/10/2016

El Teatre Arnau serà enderrocat i construït de nou

Un informe tècnic detalla que hi ha risc per a la seguretat a causa de les deficiències estructurals de l'edifici

Sílvia Marimon
2 min
L'edifici del Teatre Arnau

BarcelonaEl Teatre Arnau té un nou destí: l’actual edifici serà enderrocat i se’n construirà un de nou. La previsió és que el nou equipament cultural estigui enllestit l’any 2020. Ho ha dit avui divendres durant la sessió del ple municipal la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, després que se sabessin els resultats d’un informe tècnic encarregat pel consistori: "L’estudi apunta deficiències estructurals i manca de fonaments, hi ha un perill de seguretat. S’ha d’enderrocar i construir de nou", ha dit. "Va ser un cop dur per al col·lectiu d’entitats i associacions que treballen en la recuperació de l’equipament, però si fins ara treballàvem en una idea al voltant d’un espai físic, ara farem un nou edifici al voltant d’un projecte", ha afegit.

La notícia sobre l’enderroc del Teatre Arnau l’ha fet pública aquest matí el diari 'El Periódico'. Va saltar dimecres durant una de les sessions del procés participatiu que inclou veïns, experts i professionals i que ha de decidir els usos que tindrà l’equipament. L’ICUB defensa que sigui un teatre destinat al públic familiar, però no hi ha consens entre les diferents associacions i entitats implicades en el procés participatiu. La plataforma Recuperem l'Arnau vol que sigui un equipament públic comunitari enfocat a les arts escèniques.

"El fet que ara no estiguem de rehabilitar el teatre sinó de fer un edifici nou no canvia el projecte", assegura el portaveu de la plataforma, Borja Lozano. "Continuem reivindicant un projecte que inclogui un centre d’interpretació del Paral·lel, un teatre que doni suport a la creació i que tingui una gestió comunitària." Davant la previsió que ara tot es retardi, però, canvia el "procés d’execució": "Volem el compromís del consistori perquè el projecte sigui previ a l’edifici, que es pugui fer en un altre espai o que sigui itinerant i deslocalitzat", diu Lozano. CiU havia proposat que el Teatre Arnau fos la seu del Museu de les Arts Escèniques. Una de les primeres actuacions serà encarregar un informe tècnic que detalli quins elements patrimonials s’han de conservar, i també s'estudiarà si hi ha restes arqueològiques. Tot fa preveure que sí, perquè el teatre es troba al límit de la muralla medieval i també en el camí que hi havia entre la muntanya de Montjuïc i la ciutat. Per tant, hi podria haver des de restes ibers fins a un refugi antiaeri.

stats