Teatre
Cultura 19/06/2014

Un final de temporada fresc al Tantarantana

La sala programa cinc espectacles en el marc del cicle 'Refresca't', del 25 de juny al 18 de juliol

Ara
2 min

BarcelonaEl Teatre Tantarantana posa punt i final a la temporada amb 'Refresca't', un cicle que programa cinc espectacles del 25 de juny al 18 de juliol que tindran lloc entre dos espais, la Sala Gran i Àtic 22. El director artístic del teatre, Julio Álvarez, creu que les cinc propostes, molt diferents entre elles, simbolitzen el que ha estat el Tantarantana aquesta temporada: "'L'obertura cap a companyies joves i nous creadors, sense pretensions intel·lectuals però amb un gran rigor de treball".

'Refresca't' arrencarà amb 'Yira', una obra del dramaturg argentí Gaston Core que parteix de la història real de cinc intèrprets "molt peculiars": una cambrera japonesa que balla flamenc, una dona gegant que llegeix 'Guerra i Pau', una jove que estudia idiomes, un cantaor tancat en el cos d'una 'fashion victim' i un venedor ambulant que espera un contacte. Segons Core, l'obra "és un experiment" que sorgeix de la "necessitat d'explicar angoixes pel fet de ser estranger". Es representarà del 25 al 29 de juny.

Del 2 al 6 de juliol, 'From lost to the river' prendrà el relleu a 'Yira'. L'obra, que pren el títol de la traducció literal d'una expressió castellana, és "una comèdia ballada" de la companyia XaviXeviXou, formada pels coreògrafs Xevi Dorca i Xavi Estrada, ex-membres de la companyia Chicos Mambo. 'From lost to the river' mostra la trobada entre dos personatges desorientats i, segons Estrada, és un espectacle "fresc, desenfadat i ple de sorpreses". Dorca, per la seva banda, el viu com "un retorn" a la barreja de teatre, ball i clown: "Després de l'experiència treballant junts, sempre havíem volgut tornar a fer el binomi dansa i humor". "Volem refrescar les neurones a l'espectador", ha apuntat.

El tercer torn, del 10 al 13 de juliol, serà per 'Ocupa Raval', un projecte de teatre itinerant dirigit per Jorge Sánchez que cita els espectadors al teatre però, llavors, els distribueix en tres grups i els condueix per tot d'espais diferents del vell barri barceloní. L'objectiu d''Ocupa Raval' és "originar ficcions en espais no teatrals", així com "parlar del Raval sense repetir els tòpics del que és".

El "còctel d'espectacles" de 'Refresca't' s'acomiadarà amb 'Interior con goteras' i 'Assajar és de covards. La gala'. La primera obra, del 15 al 18 de juliol, és un espectacle de creació que "rescata" dos personatges secundaris de 'Roberto Zucco', dues germanes les vides de les quals l'obra mai no resol. Ara, 25 anys després, la companyia Casa Real les reprèn per "donar-los un final" i "divertir l'espectador". Les dues són personatges tràgics que, a l'escenari, contrasten amb dos altres personatges "plens d'humor negre", segons l'autora i dramaturga de l'obra, Raquel Loscos.

'Assajar és de covards' és un projecte que uneix cinc dramaturgs, cinc directors, 10 actors, cinc músics, un fotògraf i un dibuixant que no es coneixen i han de preparar un espectacle entre una i dues hores abans que s'obrin les portes al públic. "Fem cinc espectacles i en cada un d'ells els membres són nous i no han treballat junts mai abans". Tindrà lloc el 16 de juny.

stats