Música
Cultura Teatre 07/07/2022

'¡Chakapum!', el musical rumber de la banda de 'Late motiv'

El cantant Litus protagonitza un homenatge a la rumba catalana al Teatre Tívoli

L.S.
2 min
Els protagonistes de '¡Chakapum!' amb Litus al centre

BarcelonaL’estiu és l’estació de la rumba. I El Terrat el vol aprofitar per presentar una festa escènica anomenada ¡Chakapum! Del 21 al 31 de juliol al Tívoli de Barcelona i a l’agost al Teatro Príncipe Pío de Madrid, la banda del programa Late motiv d’Andreu Buenafuente protagonitzarà un musical de rumba i rock amb un fil conductor teatral. El protagonista serà el músic Litus, el cantant de la banda televisiva durant set temporades, que desgrana la seva biografia en escena i l’entrellaça amb la història de la rumba catalana des dels anys 50 fins als 90. Sonaran la Gitana hechicera de Peret, Gitanitos y morenos del Gato Pérez i Caramelos de Los Amaya, i també cançons originals i pròpies de Litus com Gitano catalán i les tornades de temes de David Bowie o ACDC.

“La rumba té a veure amb com vaig conèixer la música, amb la meva família, amb com vaig aprendre la meva professió”, diu Litus, que va començar tocant en un pub de Tossa de Mar. “Andreu Buenafuente em va demanar que ordenés els meus records rumberos de la infantesa i de l’adolescència. Així és com es va començar a cuinar aquest projecte”, afegeix.

L’obra està escrita per Joan Grau, guionista històric d’El Terrat i un dels creadors del Chiki chiki de Rodolfo Chikilicuatre; la dirigeix Xènia Reguant i compten amb set ballarins i actors experts de musical com Mariona Castillo i Toni Viñals, a més dels músics de la banda que dirigeix Pablo Novoa i alguns convidats sorpresa. “La rumba és una música popular que representa la festa i la capacitat de la gent de sobreposar-se a les penes i de celebrar l’alegria”, diu Novoa. “La rumba no és una cosa del passat”, assegura. De fet, l’espectacle espera mantenir una gira de tres anys.

stats