Estrenes
Cultura Teatre 07/10/2022

Dostoievski, Zweig, Goldoni: la nova temporada de La Perla 29

Andreu Benito protagonitza un monòleg sobre un home orgullós que pateix

2 min
Andreu Benito és el protagonista d''Orgull'

BarcelonaLa Perla 29 arrenca el curs amb una programació marcada pels clàssics. La companyia encapçalada per Oriol Broggi omplirà l’escenari de la Biblioteca de Catalunya de grans noms del teatre i la literatura. La temporada començarà amb Orgull, l’adaptació teatral del relat homònim de Fiódor Dostoievski. L’actor Andreu Benito s’encarregarà de donar vida a aquest monòleg protagonitzat per un home que, parlant-se a ell mateix, reconeix la crua veritat de la seva història. Orgull s’estrenarà el 13 d’octubre. “Hi ha un desplegament de sentiments molt potents”, ha assegurat la companyia en la presentació de la roda de premsa, en declaracions recollides per l'ACN. La producció mostra una figura “controvertida” que s’ha sentit humiliada i és orgullosa. “El patiment és el motor del personatge”.

El segon dels grans espectacles de la nova temporada arribarà al febrer. Es tracta d'Els ulls de l’etern germà, un dilema de Stefan Zweig, el primer muntatge que va fer La Perla ara fa 20 anys. L’obra ressegueix el periple de Virata a la recerca de la justícia i la llibertat i explicat en forma de faula. A l’estiu La Perla tornarà a Carlo Goldoni –un autor habitual de la companyia, de qui ha representat L’hostalera– amb Corallina, la criada amorosa. Aquesta comèdia italiana té tots els ingredients de les obres de Goldoni: molts actors a l’escenari, portes que s’obren i es tanquen, alts i baixos amorosos i uns quants embolics. 

En paral·lel, La Perla 29 tindrà almenys dues obres en cartell durant la temporada en altres teatres. D’una banda, al Teatre Goya s’està representant La trena, una peça dirigida per Clara Segura. De l’altra, la sala Paral·lel 62 (l’antiga Sala Barts) acollirà un any més per Nadal El Petit Príncep. El ja tradicional espectacle d’Àngel Llàcer i Manu Guix començarà funcions el 5 de desembre. A més, del 24 al 26 de novembre la Biblioteca de Catalunya acollirà una nova edició del Festival Escenes de Filosofia i Teatre, que aquest any girarà al voltant del concepte enraonar.

stats