Teatre
Cultura Teatre 14/10/2022

Josep Maria Miró, Premio Nacional de literatura dramàtica 2022

Rep el guardó del ministeri de Cultura per l'obra ‘El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc’

2 min
Josep Maria Miró,un nou impuls  al teatre català El dramaturg té constantment obres en cartell arreu del món

BarcelonaJosep Maria Miró (Prats de Lluçanès, 1977) ha estat reconegut aquest divendres amb el Premio Nacional de literatura dramàtica 2022, que atorga el ministeri de Cultura espanyol i que està dotat amb 20.000 euros. El jurat l'ha premiat per l'obra El cos més bonic que s'haurà trobat mai en aquest lloc, el muntatge de la qual es va estrenar al Festival Temporada Alta de Girona i s'ha vist també al Teatre Romea de Barcelona, protagonitzat per Pere Arquillué i amb direcció de Xavier Albertí.

El jurat en destaca "alè poètic" de l'obra, així com "el domini de les veus teatrals". "Josep Maria Miró ha construït una obra coral per a un sol intèrpret que es nodreix de diferents perspectives que interpel·len i emocionen el lector. És un obra que, a més de tractar una temàtica de molta actualitat, està bastida en una estructura prismàtica original i d'un risc estètic enorme", afegeix el jurat. "A El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc hi ha els ressons d’altres obres de Miró, com la presència d’un misteri, d’una inquietud que embolcalla tot el text i la por de la societat enfront dels estranys (El principi d’Arquimedes, Temps salvatge), el fracàs del somni burgès (Nerium Park), la desmesura de la passió sexual (Gang bang) o la importància de la infància i de la memòria en la formació de l’individu (L’habitació blanca)", explicava Santi Fondevila a l'ARA.

Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l'Institut del Teatre, i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Maria Miró és autor de Cúbit, La travessia, Obac, Estripar la terra, Fum, Nerium Park i Gang bang (Obert fins a l’hora de l’Àngelus), entre d'altres. Un dels seus grans èxits és El principi d’Arquimedes, que es va representar a la Sala Beckett el 2018.

stats