Els teatres privats, indignats per l'oferta d'entrades a 10 euros dels espais públics

Creuen que és competència deslleial perquè, en dos dies, el Palau de la Música, el Liceu i L'Audiori han venut 10.500 entrades

2 min
L'entrada del Teatre Goya aquest divendres que s'aixecaven les restriccions

BarcelonaLa campanya per celebrar l'aixecament de les restriccions en la cultura ha causat polèmica. Els teatres privats veuen com a "competència deslleial" la decisió dels equipaments públics d'oferir entrades a un preu molt reduït. A més, la presidenta de la patronal dels teatres Adetca, Isabel Vidal, ha dit al 3/24 que creia que les ofertes "devaluen el fet teatral". "Volem i necessitem uns teatres públics que siguin motor d’activitat i no que pertorbin o competeixin amb el privat", ha afegit a l'ARA.

Divendres es van aixecar les restriccions als teatres i auditoris, que ja poden tornar a oferir el 100% de l'aforament en espais tancats i amb mascareta. Sis espais (la majoria públics, com el Teatre Lliure, el Teatre Nacional, L'Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors i el Palau de la Música) ho van celebrar posant a la venda per 10 euros el 30% de les entrades que fins llavors tenien congelades amb la voluntat d'incentivar el consum cultural. La resposta del públic va ser brutal. El Liceu, que va posar a la venda entrades a 30 euros, amb una hora en va vendre 1.300. En menys de 48 hores, entre el Palau de la Música, el Liceu i L'Auditori aquest dissabte n'havien venut 10.500. "Donem per aconseguit l'objectiu de la campanya i esperem que el públic continuï omplint les sales", afirmaven de L'Auditori, el TNC i el Teatre Lliure, que aquest cap de setmana ha exhaurit les entrades de Bonus track a Gràcia i té la sala de Montjuïc al 80%.

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya creu que celebrar la tornada a la normalitat després de dinou mesos de restriccions i tancaments "és magnífica". Però la crisi del covid ha reduït el públic teatral a la meitat. Per això la campanya d'aquests teatres ha representat un gerro d'aigua freda. "Si volem mantenir un sistema teatral equilibrat a Barcelona, on el privat és majoritari de manera contundent, no es poden fer polítiques o promocions de preus tan baixos amb diners públics que comportin desequilibris, tret que aquests diners públics siguin compartits per tothom per fer aquestes polítiques", ha denunciat. Per això Adetca ha demanat que la conselleria de Cultura creï "una taula de treball estable" per "evitar que aquestes coses tornin a passar". Vidal creu que la iniciativa pública no pot anar "absolutament en contra del que fa i pensa el sector que lidera el teatre a Barcelona".

stats