Cultura 23/08/2015

Matisyahu actua al Rototom entre xiulets i crits a favor de Palestina i aplaudiments

Desenes de persones escridassen l'artista nord-americà i mostren banderes palestines durant l'actuació

Salva Almenar
1 min
El cantant Matisyahu ha actuat finalment a l'escenari del festival Rototom. / DOMÉNECH CASTELLÓ / EFE

BenicàssimDesprés d'una setmana de polèmica d'abast mundial per la cancel·lació, primer, i la posterior reposició de l'actuació de l'artista jueu Matisyahu al Rototom, el concert del cantant d'origen nord-americà s'ha desenvolupat amb normalitat i no s'ha registrat cap incident important. Tan sols un grup de gent que portava banderes palestines ha escridassat el cantant, a qui acusen de sionista, i han mostrat una pancarta en la qual es podia llegir 'Peace for Palestine'. Entre cançó i cançó el grup ha cridat 'Palestina, llibertat'. No han estat poques, però, les persones que han mostrat el seu suport al cantant amb forts aplaudiments.

Aquest mateix grup també ha protagonitzat una protesta a l'entrada del recinte, dues hores abans de l'actuació. Amb banderes palestines i lluint una pancarta que demanava pau per a Palestina, una trentena de persones han mostrat el seu suport al poble palestí. També han mostrat el seu desacord amb l'organització del festival per haver haver tornat a convidar Matisyahu a actuar al Rototom.

L'actuació de Matisyahu, que ha durat tres quarts d'hora, ha despertat un gran interès mediàtic arran de la polèmica de la darrera setmana generada per l'encreuament de declaracions entre els partidaris de la cancel·lació, com és el cas del grup Boicot, Desinversions i Sancions a Israel del País Valencià, i entre els diferents governs i partits que s'han mostrat contraris al boicot. Desenes de mitjans de comunicació s'han acreditat per seguir una actuació en la qual molts han mostrat el seu rebuig al cantant Matisyahu, però en què molts altres li han donat suport.

stats