Cultura 21/08/2015

Matisyahu actuarà finalment al festival Rototom

El cantant jueu accepta la nova invitació de l'organització i tocarà dissabte a les 20.45 h a l'escenari principal

Europa Press
1 min
01. L’ambient dels concerts del primer dia de festival, dissabte passat. 02. A la zona d’acampada. 03. Matisyahu en una actuació a Moscou.

BarcelonaEl cantant jueu nord-americà Matisyahu ha acceptat finalment la invitació del festival 'reggae' Rototom Sunsplash de Benicàssim i actuarà dissabte a les 20.45 h a l'escenari principal, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Després de cancel·lar el concert de l'artista a causa "del boicot i la campanya de pressions, amenaces i coaccions promogudes pel BDS País Valencià", segons els responsables de l'esdeveniment, i davant l'allau de reaccions polítiques contràries que va aixecar la decisió, van rectificar i van decidir programar un altre cop l'actuació del cantant jueu davant de les acusacions de "censura" i "discriminació" rebudes per part de diverses institucions i organitzacions nacionals i internacionals.

Així, l'organització del Rototom ha emès aquest divendres un comunicat en el qual ha traslladat als mitjans de comunicació la disposició de Matisyahu a participar finalment en la 22a edició del certamen. El cantant ha publicat al seu Facebook un 'post' en què diu: "Avui la música guanya, la llibertat d'expressió guanya". També ha agraït les reaccions contra la decisió de cancel·lar la seva actuació.

Després que el Rottotom rectifiqués, una seixantena de col·lectius propalestins van lamentar la decisió. La Gossa Sorda ha decidit anul·lar la seva actuació: "Per la nostra banda hem perdut tota la il·lusió que teníem de participar al Rototom. Ho farem si Matisyahu no hi participa d'acord amb el BDS i per deferència amb el nostre públic que es puga trobar al festival".

stats