24/03/2012

Tipus d'abraçada

3 min
Si el temps que passem escoltant i reaccionant als estirabots de la caverna anés destinat a les propostes culturals de qualitat, segur que aniríem més bé.

PROTECCIÓ. M'emociono mirant les imatges d'Óscar Sánchez sortint de la presó de Nàpols on ha passat prop de dos anys injustament, tot i que se sabia que era innocent. Hi ha tants casos en què els culpables declarats són lliures per decisió dels jutges que el d'Óscar Sánchez fa mal al cor. Ha de ser fort que t'esborrin del mapa i et llencin a l'infern 22 mesos. Em quedo amb l'abraçada que li fa un company en arribar a Barcelona mentre li diu: "Ja ets aquí amb nosaltres".

Aquests dies m'agradaria dir el mateix mentre abraço els companys que pateixen condemna al carrer. És un altre tipus de presó. Em commou especialment el cas d'una parella amb dos fills que han perdut la feina i a sobre han heretat un deute familiar que els condemna per a tota vida. Només vull subratllar que, en el cas d'Óscar Sánchez, ha estat decisiva per a la llibertat d'un innocent la xarxa de solidaritat que s'ha creat al seu poble, Montgat, i que aquests dies es traduïa en intenses abraçades. Només la pressió de l'abraçada de la gent va fer reaccionar la freda maquinària de la justícia injusta.

ACCIÓ. Caminant per la Diagonal amb l'amic Bernat Dedéu comentàvem que si el temps que passem escoltant i reaccionant als estirabots i a les maniobres de la caverna anés destinat a les propostes culturals de qualitat que són presents al país, segur que aniríem més bé. Cada minut que dediquem a Intereconomía o a Losantos no el podem invertir a abraçar la nostra cultura, a promoure-la i a dignificar-la. I ens passa el temps ballant la cançó al ritme que ens marquen. Em va agradar el teu article, Bernat.

ADMIRACIÓ. M'agradaria abraçar la gent que fa feina pels altres, mai amb prou reconeixement. Els investigadors que treballen i prenen iniciatives per poder seguir la seva tasca, com el doctor Clotet de l'Hospital de Can Ruti, que està a punt de trobar una vacuna contra la sida, tot i que la seva feina també beneficia altres camps, com el de la lluita contra el càncer o contra l'envelliment. La seva perseverança fa que molta gent s'estigui aplegant al voltant d'un projecte que molt aviat es donarà a conèixer. De tots i per a tothom.

Una altra abraçada ha de ser per a Jaume Bonet, membre de l'associació Jubilats per Mallorca, per la seva vaga de fam en protesta contra la política lingüística del govern Balear. Espero que la manifestació a Palma de demà sigui com més multitudinària millor. A les Illes, el nou govern està iniciant un procés que vol separar les abraçades.

AGRAÏMENT. Abraço Cazorla i Senna per saber treure tant rendiment a dues faltes de darrera hora i no rendir-se. I sobretot abraço Messi i els blaugranes per saber respondre amb bon ofici a una situació adversa -amb dos penals en contra i l'expulsió d'Alves- i no haver perdut els nervis ni haver-se quedat en blanc. Al contrari, es van posar a jugar a futbol i ho van convertir en una nit històrica. Felicitats pel rècord, Messi! L'endemà, Dia Mundial de la Poesia, els blancs van acabar fets un poema, per molt menys.

INTERÈS. També hi ha abraçades que es fan perquè algú considera que és la millor que hi ha. És el cas del govern de CiU. Imagino que quan arribi l'anunciat fracàs del projecte del pacte fiscal avançaran eleccions abans que l'abraçada al PP ens arribi a ofegar.

Vull celebrar també l'abraçada al corredor mediterrani per part de la Unió Europea, encara que la facin per interès. Algú li hauria de dir a la ministra Pastor que quan t'estan subvencionant un país enfonsat no pots demanar capricis com fer un forat multimilionari al Pirineu perquè hi passi el corredor central.

INCREDULITAT. Deixeu-me córrer per abraçar Antoni Gaudí allà on sigui, abans no el facin bandera de l'Eurovegas. No m'ho puc creure...

stats