Teatre
Cultura 06/09/2011

Torna 'El sopar dels idiotes' amb cares televisives

David Fernández i Edu Soto, de la colla de 'Buenafuente', i Santi Ibáñez protagonitzen el clàssic de la comèdia de Francis Veber

Redacció
1 min

BarcelonaUn grup d'amics organitzen periòdicament un 'sopar dels idiotes', en què conviden persones aparentment estúpides per pura diversió. L'experiència s'estronca el dia que un dels amics, interpretat pel televisiu Edu Soto, pateix un atac de lumbàlgia i s'enfronta cara a cara amb les vivències i les reflexions personals del més idiota, David Fernández.

El sopar dels idiotes, el clàssic contemporani de Francis Veber, torna als escenaris catalans després d'una temporada d'èxit el 1998 –amb Lluís Marco i Ricard Borràs– i de la reposició de l'espectacle dirigit per Paco Mir el 2002. En aquesta ocasió, el duet humorístic format per "el Neng" (Edu Soto) i "el gilipollas" de Buenafuente es completa amb els actors Santi Ibáñez, David Ramírez, Clàudia Cos i Anna Gras-Carreño.

Per a Ibáñez, el "bon rotllo i el bon text" expliquen l'èxit del muntatge, però tot i que la història "provoca somriures cada dos minuts", com reconeix Soto, també té moments dramàtics.

La versió en català que es podrà veure al Teatre Apolo a partir del 14 de setembre és una adaptació de Josema Yuste, exmembre de Martes y Trece, i està dirigida per Juan José Afonso. L'obra estarà en cartell simultàniament a Barcelona i Madrid, on fa dos anys que es representa.

stats