CIRC
Cultura 02/05/2013

La fira de circ Trapezi programarà 60 hores de circ

La fira del circ de Catalunya redueix unes 15 companyies, 30 representacions i 2 escenaris. Del 9 al 12 de maig actuaran 24 companyies, amb quatre estrenes i tres propostes inèdites a l'Estat

Acn
2 min

REUSReus tornarà a ser la capital del circ del 9 al 12 de maig en el marc de la XVII edició del Trapezi, la Fira del circ de Catalunya. El director artístic de la mostra, Jordi Gaspar, acompanyat de la resta d'autoritats convidades, ha explicat que l'edició d'enguany redueix el nombre de companyies i representacions tot i augmentar un 8% el seu pressupost respecte a l'any passat. Gaspar ha detallat que hi haurà unes 60 representacions i un total de 24 companyies davant les prop de 90 propostes i la quarantena de formacions artístiques que van participar-hi el 2012.

El pressupost és de 326.000 euros. De fet, Gaspar ha explicat que l'augment del pressupost rau en el Premi Nacional de Circ 2012 que va atorgar el Ministeri de Cultura i dotat amb 30.000 euros. L'edició d'aquest 2013 estarà formada per un total de 18 companyies estatals (entre catalanes i del conjunt del territori espanyol) i 7 d'arribades de diferents punts de França, Holanda, Argentina, Israel o Mèxic amb la finalitat de potenciar la creació en el món del circ, donar llum i visibilitat a les produccions catalanes i afavorir la convivència amb altres disciplines escèniques. El Trapezi d'enguany acollirà un total de quatre estrenes, dues preestrenes i tres propostes inèdites a l'Estat.

El director artístic ha explicat que, tot i la retallada en nombre de companyies i representacions, en l'edició d'enguany es podrà veure i gaudir de prop de 60 hores d'espectacle amb les diferents varietats circenses. Gaspar ha admès també que s'han eliminat dos escenaris habituals en la programació del Trapezi.

Collectif de la Bascule, a l'espectacle inaugural

L'espectacle inaugural del Trapezi d'enguany, el proper dijous dia 9 a la nit a la plaça Mercadal, anirà a càrrec de Collectif de la Bascule. 'Rien n'es moins Sur', segons Gaspar, és un xou de presència minimalista, presència acurada i alt nivell acrobàtic i tècnic.

Com ja és tradició a la ciutat, l'agenda d'activitats començarà dos dies abans amb l'animació de l'Elefant Trapezi pels carrers comercials de Reus. Entre les companyies que passaran per la capital del Baix Camp el segon cap de setmana de maig, l'organització ha destacat els espectacles de My Laika, Subliminati Corporation, companyia BAM, La Boca Abierta o Proyecto Otradnoie. El gruix dels actes s'aglutinaran el divendres i el dissabte amb les sessió golfa de circ i cabaret. La XVII edició del Trapezi de Reus tancarà el diumenge al vespre amb l'espectacle de cloenda a la plaça Llibertat.

stats