Els treballadors del Macba demanen que s'obri l'exposició i es revisi el model de direcció

La plantilla no pren partit per director o comissaris, sinó que denuncia que la crisi actual "és el símptoma d’una situació que el Macba arrossega des de fa sis anys i que ha deixat la institució en una posició de fragilitat i incertesa"

Els treballadors del MACBA han fet públic un comunicat al qual ha tingut accés l'ARA per expressar la seva "decepció i indignació" davant de la crisi oberta al Macba arran de la cancel·lació de l'exposició 'La bèstia i el sobirà'. Després de reunir-se amb l'equip de direcció d'aquest dijous i després de consensuar una posició, demanen que 'La bèstia i el sobirà' "s'obri al públic segons el projecte curatorial".

Els treballadors no prenen partit per cap dels implicats en d'afer i els culpabilitzen a tots quatre, director (Bartomeu Marí), gerent (Joan Abellà), el comissari en cap (Valentín Roma) i cap de programes públics (Paul B. Preciado). Consideren que "la situació actual és profundament lamentable, indigna d’un museu públic, i és responsabilitat de l’equip d’investigació format pel director, el gerent, el comissari en cap i el cap de programes públics".

Segons afirmen en un comunicat, "això no és més que el símptoma d’una situació que el Macba arrossega des de fa sis anys i que ha deixat la institució en una posició de fragilitat i incertesa". Per això, donat que el museu "ja ha viscut situacions de molta complexitat", demanen "que es revisi el model de direcció" i que "el Macba, lliure de pressions, continuï amb el projecte iniciat ara fa un any per tal de desplegar la programació ja acordada".