Teatre
Cultura 27/12/2019

Els treballadors dels teatres del Grup Balañá faran vaga per Cap d'Any

Denuncien que l'empresa ha contractat substituts per cobrir les baixes de l'aturada

Núria Juanico
1 min
Diverses persones fan cua davant del Teatre Coliseum de Barcelona

BarcelonaEls treballadors dels teatres de Barcelona del Grup Balañá han convocat, a través del Sindicat d'Espectacles Públics de la CGT, vaga per al 31 de desembre i l'1 de gener. Els motius de la vaga són l'existència de contractes laborals que "s'han efectuat en frau de llei perquè s'han atorgat en la modalitat de fix discontinu en comptes de fix". També denuncien la vulneració dels salaris mínims i de les condicions de treball establertes segons el conveni de locals d'espectacles públics de Catalunya.

Segons els treballadors, el Grup Balañá ha contractat treballadors externs per substituir aquells que facin vaga. Davant d'aquest fet –que vulneraria la llei–, el Sindicat d'Espectacles Públics ha denunciat l'empresa "per evitar la vulneració del dret a vaga". En paral·lel, el departament de Treball de la Generalitat ha convocat un acte de mediació entre les dues parts. La reunió tindrà lloc el 30 de desembre i té l'objectiu de trobar una solució al conflicte.

El Grup Balañá gestiona a Barcelona el Teatre Tívoli, el Coliseum, el Club Capitol i el Teatre Borràs. La nit del 31 de desembre hi ha programades funcions dels musicals West side story i La tienda de los horrores i de la comèdia Pel davant i pel darrera, que també té una representació prevista per l'1 de gener.

stats