Art
Cultura 19/08/2017

Els treballadors del Macba i l'Arxiu Històric de Barcelona mantenen la vaga indefinida

La resta de centres de Ciut'art convoquen aturades per a dimecres i dijous

Acn
1 min
El Macba va viure ahir la primera jornada de vaga indefinida convocada pels treballadors de Ciut’art.

BarcelonaEls treballadors del Macba i de l'Arxiu Històric de Barcelona han acordat mantenir la vaga indefinida convocada pels treballadors de Serveis Educatius Ciut'art, empresa adjudicatària dels serveis d'atenció al públic de diversos centres culturals, i pel sindicat SUT.

D'altra banda, la resta de centres de Ciutat'art –entre els que hi ha les fundacions Miró i Tàpies, el Museu de la Música, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes i la Virreina Centre de la Imatge– han convocat aturades per a dimecres i dijous. A través d'un comunicat, el sindicat ha valorat que les primeres quatre jornades de vaga indefinida "han estat un èxit". Els treballadors de Ciut'art protesten contra la precarietat laboral i els abusos que hi ha per "la reducció dràstica del pressupost de l'adjudicació que es descarrega sobre les condicions" laborals.

El sindicat també ha criticat a través del comunicat que, malgrat la repercussió de la vaga, la direcció del Macba i de l'Icub "segueixen sense donar-se per al·ludit" i sense assistir a les reunions amb els representants dels treballadors. D'altra banda, els treballadors recullen fons per la caixa de resistència a les portes tant del Macba com de l'Arxiu Històric de Barcelona, on hi ha instal·lats piquets informatius.

stats